Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище

Пристанища в Кариби

Бриджтаун (Барбадос)

Бриджтаун (Bridgetown) е столицата и най – големият град в Барбадос. Населението на града е 99 580 жители (по данни от 2006г.), а площта му е 38,8 кв.км.

Бриджтаун е интересна туристическа дестинация и действа още като важен финансов, информативен и конгресен център в Карибския регион.

Сред пейзажите, спиращи дъха и прекрасния вид на града, тук можете да посетите и много забележителности. Освен тях тук се организират и доста интересни мероприятия, като например Световния турнир по крикет.

Гранд Бахама (Бахамски острови)

Гранд Бахама е четвъртият по големина остров сред общо 700 от групата на Бахамските острови. Разположен на 90 км от щата Флорида, очарователният остров се намира в най-голяма близост до територията на САЩ.

Гранд Бахама е бил открит преди векове. Най-източната част на острова има все още недокоснати екзотични плажове, които са напълно необитаеми, а градовете в западната част до ден днешен са успели да съхранят уникалния си старинен чар. Разхождайки се из парковете на острова, можете да намерите ценни останки от Аравакските ранни цивилизации, както и следи от пиратите.

Ще останете увлечени от дълбоките тайни и интересни истории, които островът крие в себе си. На Гранд Бахама се намира втория по големина град в страната – Freeport/Lucaya. Развиващ се с все по-бързи темпове, градът предлага още по-космополитна атмосфера от столицата Насау. Freeport/Lucaya е рай за любителите на спортните изяви – тук се провеждат състезания по голф, тенис, гмуркане и риболов. Всъщност градът е изцяло създаден, за да удовлетвори желанията на туристите. Само преди четирсет години той дори не е съществувал, но днес се е превърнал във фантастично място за незабравима ваканция по бреговете на Гранд Бахама.

Гранд Търк & Кайкос (Кариби)

Това е приказна карибска дестинация, която сте търсили винаги. А най-добрата част е, че това парче от рая е точно зад ъгъла – намира се само на 90 минути със самолет от Маями. Търкс и Кайкос се състои от 40 различни острови само 8 от които са обитавани.

Островите на Търкс и Кайкос са разнообразни, както своя народ. Смята се, че са открити първо от Христофот Колумб. Днес са британска територия. От основния туристически център на Провидансиал тихите и спокойни острови на север и близкия Кайкос до историческия остров, столицата на Гранд Търк, всеки остров предлага различен опит и уникален характер.

Целогодишно топлият климат, плажовете и различните подводни дейности правят острова райско място. Единственият начин да се докоснете истински до Търкс и Кайкос е да посетите всеки един от веригата.

Джордж Таун (Кайманови острови)

Джордж Таун е столица на Каймановите острови, задморска територия на Великобритания. Разположен е на остров Гранд Кайман и е важно пристанище. Градът е финансов център на Каймановите острови.

Тук се намират около 600 офиса на банки. Има пункт за обслужване на круизни лайнери, док за товарни кораби и няколко търговски центъра. Градът се обслужва от летище „Оуен Робъртс“.

Ще акустирате в Ordiance Island на няколко метра от King’s Square.

По-големите кораби спират на котва до Murray’s Anchorage в близост до Fort St. Catherine на час път с лодка до Penn’s Wharf.

Местната валута е бермудския долар.

 

Насау (Бахамски острови)

Насау е столицата на Бахамски острови. Градът е разположен на остров Ню Провидънс, който е част от архипелага на Бахамските острови. Броят на населението му е 210 832 души (2006), което представлява около 70% от демографските ресурси на държавата (303 611).

Насау е търговски и културен център, като в близост до него се намира международното летище „Линден Пиндлинг“.

Фалмут (Ямайка)

Ямайка (Jamaica) е островна държава и е част от Големите Антили, което респективно я прави част от Карибите. Общата площ, която покрива Ямайка е 11.100 кв.км. Тя е разположена в Карибско море на около 145 км южно от Куба и 190 км на запад от остров Испаньола, Хаити и Доминиканската република. На езикът на местното население името на острова означава „земя на дърво и вода“ или „земя на изворите“.

Столицата на Ямайка е Кингстън. Ямайка има богата култура, която е оказала силно влияние и на света. Музикалните жанрове реге, ска, менто, рага и др.са възникнали на острова. Ямайка също играе важна роля в развитието на пънк рока, през реге и ска. Реге повлиява и върху американската рап музика.

Международно известният реге музикант Боб Марли е роден в Ямайка и е много уважаван там и по целия свят.

В средата на островът е разположена планинската верига Блу Маунтинс, а около тях има тясна крайбрежна ивица.

Филипсбург (Сейнт Мартин)

СЕН МАРТЕН е най-малката суша, разделена и управлявана едновременно от две държави – Франция и Холандия.

Намира се в североизточната част на Карибския басейн, на около 300 км източно от Пуерто Рико. Населението на целия остров е около 75,000 жители. Всеки местен има от раждането си два паспорта. Границата между двете части на острова, човек може да усети единствено по отличителните черти на националната култура. Във френската част се намират гурме ресторантите, повече университети, частни училища, а в холандската има повече заведения тип“ Бърза закуска“, казина, дискотеки. Целият остров е безмитна зона, а холандската част в близост до круизното пристанище представлява огромна „шопинг“ територия, където цените наистина са доста атрактивни, а стоки има за всеки вкус.

Освен красотата, зеленината и лазурните води, островът е притегателен и по друга причина. Той е един от малкото, на които има голямо международно летище, по-малко частно летище, огромно яхтено пристанище и круизен порт. Веднъж пристигнали там, вече имате достъп до малки приказни карибски острови, до които има достъп само с по-малки плавателни съдове.

Голяма атракция там е известният плаж “ Махо Бийч“. На няколко метра от плажната ивица започва пистата на международното летище „Принцеса Джулиана“. При приземяването си, самолетите минават буквално на десетина метра от главите на плажуващите.

Открит както много други Карибски острови от Христофор Колумб през 1493 г. днес Сейнт Мартин е изключително натоварено пристанище. Понякога има по 6 кораба едновременно на пристаните. Разделен е на две чати - нидерландска в южната част и Френска в северната.

Круизния терминал е близо до град Фиписбург. За да стигнете до града, който е на около километър, може да ползвате водно такси или да вървите пеш.

Местните валути са две - Щатски долар от нидерландска страна и Евро от Френската.