Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище

Пристанища в Кариби

Бриджтаун (Барбадос)

Бриджтаун (Bridgetown) е столицата и най – големият град в Барбадос. Населението на града е 99 580 жители (по данни от 2006г.), а площта му е 38,8 кв. км.

Бриджтаун е интересна туристическа дестинация в един круиз Кариби и  важен финансов и конгресен център в Карибския регион.

Tук можете да се насладите и на много забележителности, които са сред най-впечатляващите в един круиз Кариби.

Друга причина, поради която този град е включен в един круиз Кариби е, че тук се организират и доста интересни мероприятия, като например Световният турнир по крикет.

Гранд Бахама (Бахамски острови)

Гранд Бахама е четвъртият по големина остров сред общо 700 от групата на Бахамските острови. Разположен на 90 км. от щата Флорида, очарователният остров се намира в най-голяма близост до територията на САЩ по маршрута на един круиз Кариби. Най-източната част на острова има все още недокоснати екзотични плажове, които са напълно необитаеми, а градовете в западната част до ден днешен са успели да съхранят уникалния си старинен чар.

Този остров представлява изключително любознателна дестинация във вашия круиз Кариби. Разхождайки се из парковете на острова, можете да намерите ценни останки от aравакските ранни цивилизации, както и следи от пиратите. По време на круиз Кариби Freeport/Lucaya е рай за любителите на спортните изяви – тук се провеждат състезания по голф, тенис, гмуркане и риболов. Градът е създаден, за да удовлетвори желанията на туристите и съответно пътешествениците в един круиз Кариби.

Само преди четирeсет години той дори не е съществувал, но днес се е превърнал в място за незабравима ваканция по бреговете на Гранд Бахама.

Гранд Търк & Кайкос (Кариби)

Това е приказна карибска дестинация, която сте търсили винаги и ще очаквате с нетърпение по време на вашия кариби Круиз. А най-добрата част е, че това парче от рая се само на 90 минути със самолет от Маями. Търкс и Кайкос се състои от 40 различни острова (само 8 обитавани). Островите на Търкс и Кайкос са разнообразни, както и населението, което ги обитава и представляват любопитна дестинация в един круиз Кариби. Смята се, че са открити първо от Христофор Колумб – човекът, пръв стигнал до  Америка, и начертал първите маршрути за круиз Кариби. От основния туристически център на Провидансиал тихите и спокойни острови на север и близкия Кайкос до историческия остров, столицата на Гранд Търк, всеки остров предлага различно изживяване и има уникален характер. Единственият начин да се докоснете истински до Търкс и Кайкос, е да посетите всеки един от веригата с круиз Кариби.

Джордж Таун (Кайманови острови)

Джордж Таун е столица на Каймановите острови, задморска територия на Великобритания и възможна дестинация във вашия круиз Кариби. Разположен е на остров Гранд Кайман и е важно пристанище.

Градът е финансов център на Каймановите острови. Има пункт за обслужване на круизни лайнери, док за товарни кораби и няколко търговски центъра. Градът се обслужва от летище „Оуен Робъртс“. По време на приказния круиз Кариби ще акoстирате в Ordiance Island на няколко метра от King’s Square.

По-големите кораби спират на котва до Murray’s Anchorage в близост до Fort St. Catherine на час път с лодка до Penn’s Wharf. Ако имате намерение да го разгледате по-подробно по време пътешествието ви на круиз Кариби, е добре да знаете, че местната валута е бермудският долар.

Насау (Бахамски острови)

Насау е столицата на Бахамски острови и също е атрактивна дестинация във вашия круиз Кариби. Градът е разположен на остров Ню Провидънс, който е част от архипелага на Бахамските острови.

Броят на населението му е 210 832 души (2006 г.), което представлява около 70% от демографските ресурси
на държавата (303 611). Насау е търговски и културен център и чудесна възможност да разнообразите изживяването круиз Кариби. 

Фалмут (Ямайка)

Ямайка (Jamaica) е островна държава и е част от Големите Антили, което респективно я прави част от Карибите и част от всеки круиз Кариби.

Тя е разположена в Карибско море на около 145 км. южно от Куба и 190 км. на запад от остров Испаньола, Хаити и Доминиканската република. Столицата на Ямайка е Кингстън.

Ямайка е задължителна част от всеки круиз Кариби, защото има богата култура – музикалните жанрове реге, ска, менто, рага и др. са възникнали на острова. Световноизвестният реге музикант Боб Марли е роден в Ямайка, което още веднъж затвърждава острова като културна дестинация на един круиз Кариби. 

Филипсбург (Сейнт Мартин)

Сейнт Мартин е най-малката суша, разделена и управлявана едновременно от две държави – Франция и Холандия.

Ето защо този остров представлява изключително любопитна точка във всеки круиз Кариби. Намира се в североизточната част на Карибския басейн, на около 300 км. източно от Пуерто Рико. По време на вашия круиз Кариби трудно ще усетите преминаването на границата между двете части на острова.

Пътешествениците, които искат да усетят върховно вкусни изкушение по време на своя круиз Кариби, трябва да посетят френската част. Там се намират гурме ресторантите, както и университети, частни училища.  За любителите на хазарта холандската част е задължителна дестинация в техния круиз Кариби. Там се намират казината, както и много дискотеки и клубове. Целият остров е безмитна зона, а холандската част в близост до круизното пристанище представлява огромна шопинг територия, където цените наистина са доста атрактивни.

Това превръща острова и особено холандската половина в атрактивна точка от маршрута на шопинг круиз Кариби. Освен красотата, зеленината и лазурните води, островът е притегателен и по друга причина. Той е един от малкото, на които има международно летище, частно летище, огромно яхтено пристанище и круизен порт.

Благодарение на тях можете да разнообразите неимоверно вашия круиз Кариби. Благодарение на тях имате достъп до малки приказни карибски острови. Открит през 1493 г. от Христофор Колумб, днес Сейнт Мартин е изключително натоварено пристанище и задължителна част от круиз Кариби.