Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище

Пристанища в Мексико

Енсенада (Мексико)

Енсенада е град в мексиканския щат Долна Калифорния. Енсенада е с население от 260 075 жители, което го прави 3-тия по население град в щата и се намира на 116 км южно от Тихуана. Енсенада разполага с пристанище, военоморска база и военно летище.

Кабо Сан Лукас (Мексико)

Кабо Сан Лукас е курортен град в щата Южна Долна Калифорния, Мексико. Намира се в най-южната част на щата. Населението му е 68 463 жители, което го прави третият по брой жители град в щата след Ла Пас и Сан Хосе дел Кабо. Основан е през 1917 г.

Косумел (Мексико)

Остров Косумел се намира до оживената дестинация Канкун, Мексико. Там се намира петата по големина подводна пещера, която била открита през 1990г.

Косумел  е остров в Карибско море в близост на източния бряг на Мексико, полуостров Юкатан. Косумел е известен курорт, най-вече заради подводното гмуркане. Най-големият град на остров Косумел се нарича Сан Мигел де Косумел. Остров Косумел се намира на 20 километра от континента.

Има 3 кея на пристанище Косумел.

Punta Langosta е точно в центъра и напускайки кораба вилзате директно в централната част на града, като ще минете прокрай голям търговски център.

International Pier е на 10 инусти с такси от южната част на града. Може и решите да повървите. Ще Ви отнеме около 30 минути, но ако е горещо вземете такси. Ако има дълги опашки, излезте от кея на улицата и тръгнете на ляво. Вървете към El Cid Ceiba Hotel, където може да хванете таскита, идващи от града, които с радост ще Ви вземат.

Puerto Maya е третия кей, който е точно зад International Pier и за него важи горенаписаното.

Ако все пак в деня на пристигането Ви има много кораби преди Вашия, ще пуснете котва извън пристанището и ше бъдете извозени с лодки до кей Punta Langosta.

Местната валута е Мексиканско песо.