Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище

Пристанища в Азия

Банког (Тайланд)

Когато сте в Тайланд задължително трябва да посетите този очарователен, оживен и космополитен град.

Банкок (Bangkok) ще ви приветства както с бляскави небостъргачи, така и с исторически храмове и луксозни хотели. Минало, настояще и бъдеще са хармонично преплетени. Посетете плаващите пазари, повозете се на известните тук-тук (tuk-tuk), разучете нощния живот на града или се пазарете за цената, докато пазарувате. Банкок е столица на Тайлан от 1782 г., градът е и политическият, икономически и социален център на страната. Днес, Банкок е врата на международния туризъм в страната - тук пристигат повечето чуждестранни туристи, решили да опознаят тази невероятна страна.

Посещението на Банкок не завършва с обиколка на Големият дворец (Grand Palace) и храмовете, разпръснати из целия град и по течението на реката. Градът е домакин на множество културни събития и изложения.

Столицата на Тайланд пази славното минало и историческите забележителности и храмове и в същото време не спира да развива нови културни и развлекателни атракции, които предлага на посетителите си.

Куала Лумпур (Малайзия)

Куала Лумпур е столицата на Федерация Малайзия. Градът е разположен на полуостров Малака и наброява 1 453 978 жители към 1 януари 2005 г. Многократно е разрушаван и възстановяван през вековете.

Круизният термиал е разположен на час път с автомобил от града. Повечето кораби акустират на Star Cruises terminal Pulau Idah - отностиелно нова сграда, с приятна фасада и удобства. Ако обаче има много фериботи на това пристанище, круизните кораби акустират на товарния терминал, който е още по-далеч от града.

Най-близкото летище е международното летище Куала Лумпур, на 75 км. Може да вземете такси от и до там, но броят им е ограничен.

Обикновено се предлага трансфер с шатъл до AEON Bukit Tinggi Shopping Center на около 20 минути. Молът е голям с близо 160 магазина.

Местната валута е Малайзийския рингит.

Пукет (Тайланд)

Остров Пукет (Phuket) се намира в Тайланд и е една от най-популярните дестинации в Югоизточна Азия. Площта на Пукет е 540 кв. км.

Град Пукет е най-големият град на острова. Сред най-известните туристически зони на Пукет е плажът Патонг Бийч на западния бряг. В Патонг е съсредоточена голяма част от нощния живот и туристическите пазари на острова. Пясъчната ивица е широка и дълга. Други плажове са Карон, Ката, Ката Нои, Най Харм, Банг Таи. На територията на Пукет се намира резерват за диви животни - Као Пра Тейо, разположен на над 20 кв. км. и националният парк Сиринат, където морските костенурки снасят яйца.

Пукет има всички правилни съставки за рая: палмови плажове с мек и чист пясък, заобиколени от синя вода; оживен нощен живот и най-разнообразна кухня – каквото кажете, това ще ви сервират. Пукет оглави класациите за райско място за почивка, а в най-последното проучване читателите на едно от туристическите топ списания са гласували за острова вместо за Бали и Себу. Прибавете всичко това към най-гостоприемните хора на света и ще разберете защо хората обожават Пукет.

Сеул (Южна Корея)

Сеул е разделен от широката близо километър река Хан. Градът е изградена около един хълм - Намсан (Южната планина). В подножието му се намира дипломатическия квартал - Ханам-дон, в който е и българската мисия, както и един от забележителните търговски квартали - Итеуон. В близост се намира и най-голямата американска база в Южна Корея - Йонсан.

Сеул е нов град. На практика столицата на Южна Корея е разрушена по време на японската окупация и довършена по време на Корейската война, когато Северът превзема Юга преди да се намесят американците. Гидовете, които развеждат туристи из дворцовия комплекс в Сеул, с гордост обясняват, че той е по-стар от Забранения град в Пекин, но отдалеч си личи, че пред вас е просто една възстановка на несъществуващ оригинал.

Токио (Япония)

Токио е столицата на Япония. Разположен е на северозапад от Токийския залив. Градът е основан през 1603г. Старото му име е Йедо. В буквален превод името Токио означава "Източна столица".

Токио е зашеметяващ град, един от най-развитите в света. Интерес представляват Токийската кула; Императорския дворец, резиденцията на императора на Япония и неговото семейство; най-стария храм в Токио – Асакуса Каннон, посветен на будистката Богиня на милосърдието; най-скъпият търговско-развлекателен квартал на Токио – Гинза; “Фортът на Венера”; “Мостът на дъгата”. Атракция е круиза в залива на Токио с разглеждане на футуристичното предградие Одайба, построено върху изкуствено създаден остров.

Хонг Конг (Китай)

Хонг Конг (Hong Kong) е удостоен с всички специалитети, присъщи на големите градове – смок, различни миризми, 14 млн жители и неистова любов към врявата. В същото време, обаче, той е изключително продуктивен, притихнал и спокоен с отлична транспортна мрежа, поразителни търговски центрове, храмове и тихи паркови кътчета, прилични на оазиси за съзерцание и размисъл.

Най-хубавото е, че когато си в Хонг Конг имаш усещането, че си озадачен и развълнуван от пресечените точки и противоречията, изпълващи Китайския град с мулти-Азиатски и западни елементи. Всичко това се дължи на желанието да опиташ апетитни вкуотии, лъкатушейки през потоците от хора и тананикайки си някаква глупава Кантопоп мелодия, докато шумно примлясваш, поглъщайки макароните си.

Шанхай (Китай)

Шанхай (Shanghai) е искрящ град, попаднал във водовъртежа на резки културни промени. След премахването на пазарните ограничения, Шанхай нетърпеливо прегърна силите на бизнеса и дизайна и пренаписа книгата с правила, оформяйки се като нов, свеж град с живот, изтънчен и изпълнен с енергия, какъвто никога преди не е имал.

Въпреки че не може да се сравни с епическата история на Пекин или грандиозните по рода си гледки на Сиан, Шанхай е център на модерния Китай, космополитен и характерен със схващането за „живата революция”, така очевидно в изящните архитектурни храмове и ресторанти и съвременния градски живот, сякаш струпан на едно място.