Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище

Пристанища в Аляска и Канада

Ванкувър (Канада)

Ванкувър е интересен град, едновременно космополитен и в същото време свързан с природата.

Модерната архитектура, интернационалните ресторанти и авангардните художествени галерии са само на няколко минути от възможностите за разходка в планината, каране на ски, риболов и плаване с лодка.

Кодиак (Аляска)

Кодиак е остров в Аляска, САЩ. Площта му е 9311,24 кв км, което го прави 2-рия по площ остров на САЩ след Хавай и 80-тия по големина в света.

Намира се в Тихия океан и е най-големия остров от едноименния архипелаг. Дълъг е 160 км, а е широк между 16 и 96 км.

Островът е покрит с много гори в северната и източната си част, но е почти без горска растителност в южната си част. Главният град на острова също се казва Кодиак и е бившата столица на Руска Америка.

Островът е известен и с най-големите кафяви мечки на света – кодиакските, които са самостоятелен подвид.Те не само държат първенството по размер сред мечото царство, но са и най-едрите живи сухоземни хищници.

Скагуей (Аляска)

Аляска е 49-ият щат на САЩ, приет на 3 януари 1959 г. В него живеят 738 432 души.

Името „Аляска“ най-вероятно произлиза от алеутската дума за „голяма страна“ или „суша“. Местните я наричат „Алиеска“, което означава „голямата земя“

Халифакс (Канада)

Халифакс е град в Канада, столица на провинция Нова Скотия. През 1995 година към града са присъединени множество съседни градчета и други селища, като е създадена агломерацията Регионална община Халифакс.

На 6 декември 1917 г. Халифакс е сринат почти изцяло вследствие от взрив, предизвикан от катастрофа между 2 кораба. На борда на френския плавателен съд има 200 тона тринитротулол, 2 300 тона пироксинова киселина и 35 тона силнозапалителен бензол в железни варели, взривове и оръжия, предназначени за използване през Първата световна война.

Градът е домакин на Световното първенство по хокей през 2008 г.

Интересното при пристигане в Халифакс е, че Ви очаква музикално посрещане с изпълнение на 78th Highlanders - симфония от гайди.

Не случайно Халифакс спечели наградата на Dreamworld Cruise Destinantion Magazine за най-добър круизен порт. Пристанището е много удобно за пасажерите. Има покрити хидравлични ръкави, които отвеждат гостите на града директно към Pavilion 22 - новия круизен терминал. Там ще откриете най-добрите ръчно изработени сувенири от Нова Скотия, подаръци и други.

Тръгнете по Lower Water Street и ще влезете директно в града от към южната му част. 

Местната валута е канадския долар.