Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище

Круизни компании

Seabourn е отлична компания за изискания пътешественик, който търси балансирана почивка. Атмосферата насърчава повече контакти между пътниците с много игри, партита, шампанско и ордьоври.

Едно най-големите преимущества на корабите от флотилията е пространството – дори и в открито море, никога не се осеща, че е пренаселено край басейна. Стаите са обширни, с големи балкони, отделни зони за спане, за сядане и за хранене.

Безупречното обслужване – ресторанти, каюти, забавления – е запазена марка на Seabourn.

Seabourn предлага отлична почивка, която балансира традиционните елементи на луксозния круиз със съвременни тенденции в индустрията – разнообразие от места за хранене, много добри екскурзии и нови технологии.

Costa е най-голямата Европейска круизна компания. С флотилия от 16 кораба, които плават из целия свят, можете да се потопите в магията на пътуването, без значение дали сте на романтична почивка с половинката, на семейна ваканция или просто искате да разпуснете. 

Каютите на Costa са модерно обзаведени, с удобни матраци и класическо морско усещане. Безспорно "черешката на тората" при плаване с Costa е Samsara SPA - СПА центърът на всички кораби от семейство Costa.

Около 80% от пътниците са европейци – французи, италианци, австрийци, швейцарци и испанци. Costa привлича много семейства с деца и млади двойки на романтични пътувания, като цяло, активни и забавляващи се хора, особено на круизите с по-малко от 10 нощувки. 

Ако сте заинтригувани от европейския стил на корабите, харесвате да пътувате сред хора от различни страни, обичате паста и пица, можете да пеете караоки на френски, испански/италиански, (а понякога и на английски), както и нямате нищо против тютюнопушенето на открито, то Costa е компанията за вас.

Viking е известна с речните си круизи и безкомпромисното качество на обслужване.  Компанията от скоро навлезе и в бизнеса с морски круизи със страхотен кораб - Viking Star. Всички стаи на борда са с балкони, с модерно обзавеждане и всичко необходимо.

Компанията е горда от своето Скандинавско наследство и остава вярна своето верую - да предлага отлично обслужване с (почти) всичко включено в цената. 

Определено Viking е компанията, която ще се хареса на хората, които обичат интензивния културтен туризъм. Маршрутите са безкрайно интересни, а престоят в градовете по-дълъг. 

MSC Cruises е най-голямата частна круизна комания в света, с общ брой служители 16 300 души, работещи в 45 държави.

От Юни 2014 г. MSC Cruises е част от Mediterranean Shipping Company S.A. - втората по големина компания за превоз на карго товари по море в света.

MSC e европейска круизна компания, създадена в Италия през 1960 г. Днес седалището и адресът на управление са в Женева, Швейцария.

Атмосферата на корабите от флотилията е оживена и цветиста, което означава и много шумна понякога. Това се дължи и на факта, че много от пътниците са италиянци и съответно много по-разговорливи и дружелюбини от британците или северно-американците. Изключение прави само Yacht Club – който е като отделен луксозен кораб на кораба, но за неговото спокойствие и лукс се плащат доста високи цени.

Като цяло MSC отразява типичния начин на живот в Средиземноморието – децата си лягат късно вечер и са постоянно около родителите си, като това няма да донесе куп гневни погледи, както на много от по-традиционните круизни кораби.

Основните цени на круиза включват каютата и храната, въпреки че се предлагат и пакети за много екстри като: качване с приоритет, хранене по всяко време, пакети напитки, достъп до частни палуби, сауна и парна баня, халати за баня и чехли, персонална фитнес програма, ежедневни тренировки във фитнеса, консултация с диетолог.

Официалният език е английски, макар че ако знаете италиаснки също няма да имате проблем, тъй като по-голямата част от служителите и офицерите са именно италианци.

MSC извършва плавания във всички части на земното кълбо - Средиземно море и Северна Европа, Карибите, Куба, Южна Америка, Южна Африка и Обединените Арабски Емирства, Асвтралия и Океания и други.

Това, което направи Crystal успешна като луксозна круизна компания през последните двадесет години, е, че знае какво да не „поправя“.

Пътницте на Crystal са пътували много и са основно във възрастова група 60+.  Повечето са плавали многократно с линията. В последните години Crytal се опитва да привлече и по-разнообразни възрастови групи като пусна по-кратки плавания. На борда ще срещнете не само пътници от Северна Америка, но и от Обединетното кралство, Австралия, Нова Зенландия, Южна Африка и Азия.

Има цяла „армия“ от фенове на Crystal, които пътуват само с Crystal. Те не харесват само дизайна и интериора, а самата култура, излъчване и безупречно обслужване.

Независимо дали се качвате на борда на нейните кораби за пръв или двадесети път, винаги ще намерите запазените марки на линията като Silk Road на шеф Нобу Мацухиза и италиянския Prego.

Продължават и семинарните програми и занятия по приложни изкуства, правене на филми и други подобни. А най-важното, което не се променило, е превъзходното обслужване – от стуарда на каютата ви до сервитьорите и терапевтите в спа комплекса.

Круизите на Princess не блестят с последните технологични играчки на борда. Компанията никога не е и искала това. Нейните круизи залагат повече на традиционното пътуване по море. Естествено от време на време се появяват нововъведения, подкрепени от чудеса на модерните технологии, като страхотната идея за Кино под звездите, трансформиране на атриума в пиаца (Piazza) и място за почивка само на възрастни (Sanctuary). Тези сега се копират широко и от други линии.

Това, което Princess прави по-добре от останлите, е да вземе една нова технология и да я превърне в традиционно круизно изживяване. 

Пътниците по принцип са смесица от млади и по-възрастни двойки, семейства с деца. Много от тях са от Северна Америка, Европа и Азия.Те всички имат една обща характеристика – обичат доброто качество в атмосфера на небрежна елегантност. 

С интересни дестинации и натоварена програма, отлична храна, удобства и невероятно обслужване, не можете да сбъркате ако пътувате с Azamara Club Cruises.

Azamara Club Cruises е компания създадена през 2007 г. и към момента управлява флотилия от два кораба - Azamara Quest и Azamara Journey.  И двата кораба са с капацитет 694 пасажери. 

Дестинациите на Azamara Club Cruises са също впечатляващи, като престоят на пристанищата е по-дълъг, а корабът спира и на не толкова известните места. Например, плаването в Гърция включва стандартните острови Миконос и Санторини, както и не толкова известните Скиатос и Хидра. Плавнията в Централна Америка включват Пуерто Валярта и Кабо Сан Лукас, както и Акахутла, Ел Салвадор и Хуатулко, Мексико.

Връхната точка на круиза е безплатната AzAmazing Evening, която се провежда поне веднъж на плаване. Тези събития са неповторими и могат да включват класически концерт сред руините на Ефес, рецитал на тенори в Тускана или церемониален танц от местни жители в Мексико в подножието на Сиера Мадрес. 

 Celebrity са компания, която изповядва теорията, че "лукс" и "голям кораб" са взаимно допълващи се понятия. От нейното създаване през 1989 г. Celebrity се позиционира в премиум сегмента на круизите, с фокус към гостите, които ценят високото ниво на обслужване и внимание към детайла.

Новите кораби от флотилията на Celebrity превозват 2800+ пасажери и редица от тях получиха награди за иновиции в корабостроенето, сред които и Lawn Club - алея с жива трева в най-високата част на кораба.

Храната на борда също е на високо ниво. Много световно известни шеф-готвачи са били главни готвачи на корабите на Celebrity. Предлагат се също и много възможности за вечеря в специализирани ресторанти, където се сервира мексиканска, италианска и азиатска кухня.

В обзвавеждането на корабите умело са комбинирани класически и съвременни елементи. Нещо много важно - корабите на Celebrity са така конструирани, че много рядко се случва да се образуват опашки и се губи цялостното усещане, че сте на голям кораб.

Друго важно за компанията са пристанищата, които тя посещава. Повечето круизни компании спират само на по-големите пристанища, докато Celebrity отиват крачка пред конкуранцията, тъй като достигат и до значително по-малките и трудно достъпни градове. Там, където местните не са свикнали толкова често да виждат акустирали круизни кораби по няколко дни в седмицата.

В заключение можем да обобщим, че Celebrity е премиум круизна компания, която предлага качествено обслужване, модерно обзаведени кораби и достига отвъд класическите пристанищни градове. Подходяща е за хора, които ценят вниманието към детайла, искат да се насладят на възможностите, които само голям кораб може да им предложи, без да се създава усещане за пренаселеност.
 

Royal Caribbean е втората най-голяма круизна компания в света след Carnival и в момента има пазарен дял от около 22% от круизите в световен мащаб.

Флотилията на компанията се състои от 26 кораба, разделени в 7 категории.

Quantum, Oasis и Freedom са най-новите и атрактивни класове на компанията. Корабите варират от средно големи и средно стари, до мега големи и ултра модерни. Трите най-големи кораба в света са именно на Royal Caribbean - Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony of the Seas.

Компанията е известна с непрестанните иновации и обновяване на своите кораби. Част от атракциите включват възможност за симулация на скок с парашут, блъскащи колички, сърф симлулатор, стена за катерене, възможност да се извисите на 92 метра над морското ниво в специална стъклена капсула с 360 градусова панорама.

Royal Caribbean е подходяща круизна компания за хора, които никога не са били на круиз, без значение дали са семейства или двойки, или група приятели и колеги - всички ще изкарат една незабравима почивка. Един съвет от нас: винмавайте как харчите парите си на борда. С толкова много забавления, част от които платени, сладоледи, допълнително заплащащи се храни, 3 D киносалон и още една дузина други изкушаващи екстри, човек лесно може да изгуби представа за похарчените пари. Съветваме Ви да следите бордния си акаунт всяка вечер, с помощта на Вашия интерактивен телевизор в стаята. Така лесно може да разберете как се движите със сметката си на борда.