Българският круизен портал
 • Дестинация
 • Продължителност
 • От
 • До
 • Круизна компания
 • Круизен кораб
 • Начално пристанище
7 дни Коледа на Карибите от Маями
Кораб
Отплава
Пристига
Дати на отплаване

Посрещнете Коледа подобаващо на круиз сред топлите води на Карибските плажове.

Стартови цени на круиза за дата на отплаване 23.12.2018
Вътрешна стая
от 1341 €
Външна стая
от 1453 €
Стая с балкон
от 1362 €
Програма на пътуването
Ден Пристанище Пристига Отплава
1 Маями (Флорида) - 16:30
2 Насау (Бахамски острови) 07:00 17:00
3 Ден по море - -
4 Косумел (Мексико) 08:00 18:00
5 Роатан (Хондурас) 08:00 17:00
6 Коста Мая (Мексико) 08:00 17:00
7 Ден по море - -
8 Маями (Флорида) 06:15 -
Allure of the Seas


Royal Caribbean е втората най-голяма круизна компания в света след Carnival и в момента има пазарен дял от около 22% от круизите в световен мащаб.

Флотилията на компанията се състои от 26 кораба, разделени в 7 категории.

Quantum, Oasis и Freedom са най-новите и атрактивни класове на компанията. Корабите варират от средно големи и средно стари, до мега големи и ултра модерни. Трите най-големи кораба в света са именно на Royal Caribbean - Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony of the Seas....

 • Техническа информация

  1. Брой екипаж: 2384
  2. Година на пускане на вода: 2010 година
  3. Брой палуби: 16
  4. Тонаж: 225 282 тона
  5. Брой пътници: 5400
  6. Флаг: Бахамски острови
   
 • За кораба

  Allure of the Seas в продължение на шест години беше най-големия от своя клас, след това титлата му бе отнета от неговата „сестра“ Harmony of the Seas през 2016.
  Корабът е зашеметяващ и въпреки че е огромен, в него не можете да се изгубите, тъй като пространството е умело разпределено във фоайета, заведения и каюти. На кораба ще намерите ледена пързалка, много клубове и барове, търговски център с размер на футболно игрище, семейни ресторанти, парк, клубове за деца, спортни игрища, сърф симулатор, мини голф, детска въртележка и аква театър. Корабът е разделен на „квартали“. Атмосферата и излъчването на всеки квартал е толкова различно, че ще помислите, че сте на седем различни кораба едновременно. Allure of the Seas е идеален за хора, които за пръв път са на круиз, както и за семейства, група приятели или двойки, които празнуват годишнина. През 2015 Allure претърпя основен ремонт, при който бяха направени редица промени в ресторантите, магазините, баровете, каютите, както и корабът се сдоби с изключително бърз Wi-Fi интернет. Корабът привлича много семейства със своите сърф симулатори, катерачни стени и някои от най-добрите забавления за деца, предлагани от круизни кораби. Тук ще срещнете и много двойки на възраст от 30 до 50 години. При дестинациите в Карибския басейн пътниците са основно от Северна Америка. Когато корабът плува до дестинации в Европа, пътниците са смесица от европейци, американци и азиатци – Япония, Китай, Индия и Израел.
 • Каюти

  Allure of the Seas имат повече от 20 категории каюти. За хората с увреждания са предвидени 3 луксозни апартамента, както и 32 каюти с тераси, с изглед към океана и от вътрешността.
 • Всички стандартни каюти имат интерактивен екран-телевизор, чрез който пътниците могат да правят резервации за екскурзии или вечеря, да поръчват рум сервиз, да проверяват сметките си. Каюти от вътрешността: повечето от тях са с размери от 22 кв. м., но има и 53 каюти от категория Q cabins, които са само по 18 кв. м., както и каюти, които гледат към палубата за разходки, от 24 кв. м. всяка.
 • Каюти с изглед към океана: те са с различни размери. Тези, с изглед към парка, са с размери от 26 кв. м. Тези, с изглед към океана са с размери от 24 кв. м. Тези на палуба 7, с изглед към корабния Boardwalk, са с размери от 23кв. м.
 • Каюти с тераси: стандартните каюти с тераси са обикновено от 25 кв. м. с тераса от 6 кв. м.
 • Мини апартамент: Junior Suite апартаментите са с размери от 37 кв. м. Терасите обикновено са от 8 кв. м. Пътниците в тези каюти не получават екстрите, предвидени за пътниците в луксозните апартаменти.
 • Луксозни апартаменти: на кораба има седем категории луксозни апартаменти. Всички имат достъп до Consierge Lounge и Coastal Kitchen, където консумацията е безплатна. В допълнение към портиера, пътниците, отседнали тук, имат редица привилегии и екстри като: вечерен коктейл с безплатни питиета – от 5 до 8:30, качване и слизане с приоритет, запазни места в театъра, пълно меню за закуска, обед и вечеря в каютата, луксозни халати и безплатно гладене на дрехи за официалните вечери, частна веранда с шезлонги, коктейл с висшите.
 • За семейството: Allure има няколко категории каюти, подходящи за семейства. Те варират от стандартни каюти от вътрешността, с изглед към океана, с тераси или луксозни апартаменти.
 • Ресторанти и заведения

  Корабът има три основни ресторанта, в които храната е разнообразна и с високо качество.

  Ресторанти и заведения с включена консумация

  Adagio Dining Room е разпложен на три палуби и побира до 3 000 души. Разделен е на три зони: Silk (палуба 4), The Grande (палуба 5) и American Icon (палуба 3). Вечерята се сервира от 6 и от 8:30. Само American Icon предлага опцията My Time Dining. Пътниците, избрали тази опция, могат да вечерят по всяко време между 5:30 и 9:30, но за това трябва да предплатят препоръчания бакшиш.
 • American Icon отваря и за закуска (от 8 до 10 сутринта) и за обяд (от 12 до 1:30 следобед). Освен редовните предястия, основни и десерти, ресторантът предлата и здравословно меню „Vitality“, където калорийната стойност на цялата вечеря е под 800 калории.
 • Cafe Promenade (палуба 5): кафенето работи 24 часа и предлата кексчета, бисквити, сандвичи и кафе. Sorrento's Pizzeria (палуба 5): това заведение е доста популярно сред тинейджърите и посетителите на клубове. Предлага безплатно пица на парче за обед и вечеря, както и през късните часове на нощта. Отворено е от 11:30 сутринта до 3 през нощта.
 • Boardwalk Dog House (палуба 6): заведението предлага австрийски и немски наденички и хот дог. Отворено е от 11:30 сутринта до 6 вечерта. Boardwalk Donut Shop (палуба 6): заведението предлага понички и кафе. Отворено е от 7 до 11:30 сутринта.
 • Johnny Rockets (палуба 6): тук само закуската е безплатна (от 8 до 10 сутринта), за обед и вечеря има такса от $5.95.
 • Vitality Spa Cafe (палуба 6): кафенето предлага леки закуски като плодове, парфе с кисело мляко, сандвичи, фреш и протеинови бустери. Намира се в спа комплекса. Отворено е от 7 сутринта до 9 вечерта. Park Cafe (палуба 8): заведението предлага топли и студени сандвичи и салати през целия ден. Отворено е от 7:30 до 11 сутринта за закуска и от 11:30 сутринта до 6 вечерта за обяд.
 • Solarium Bistro (палуба 15): бистрото предлага закуска и обяд, като храните са леки и здравословни. Отврорено е от 8 до 11 сутринта (за закуска) и от 12 до 3 следобед (за обяд).
 • Wipeout Cafe (палуба 15): тук се предлагат бургери, пържени картофи и пиле. Отворено е от закуска (от 8 до 11) и обяд (от 11:30 до 3:30 следобед).
 • Frozen Yogurt (палуба 15): щандът за замразен йогурт е на самообслужване. Отворен е от 10 сутринта до 6 вечерта.
 • Windjammer Marketplace (палуба 16): това е бюфетната зона на кораба и е на самообслужване. Храната е стандартна, с много европейска кухня, когато корабът плава в Средизмноморието. В най-натоварените часове на помощ идват и сервитьори. Отворено е от 7 до 11 сутринта (за закуска), от 11:30 сутринта до 3:30 следобед (за обяд) и от 6 до 9:30 вечерта за вечеря.
 • Coastal Kitchen (палуба 17): ресторантът е запазен само за пътниците, отседнали в луксозните апартаменти.
 • Рум сервиз: рум сервиз е безплатен през по-голямата част на деня. Има такса за доставка на храна от полунощ до 5 сутринта от $3.95.

  Ресторанти и заведения без включена консумация

  По-изисканите ресторанти са разположени в „квартала“ Central Park, но там ще имате нужда от предварителна резервация. Има и по-евтини заведения, разположени по алеите на кораба.
 • Izumi (палуба 4); цени според менюто; хибачи меню от $25 до $30: Izumi предлага освен ястия, приготвени на хибачи, и суши и сашими, едамаме салата, мизо супа и задушени зеленчуци. Отворено е от 6 до 10 вечерта. Starbucks (палуба 5); цени според менюто: кафенето е отворено от 7 сутринта до 11 вечерта.
 • Johnny Rockets (палуба 6); $5.95: тук закуската е безплатна (от 8 до 10 сутринта), за обед (от 11:30 сутринта до 6 вечерта) се доплаща. Sabor (палуба 6); цени според менюто:
 • Sabor Taqueria е мексикански ресторант, предлагат се много видове текила. Отворен е от 11:30 сутринта до 3:30 следобед.
 • Cups and Scoops (палуба 6); цени според менюто: това е сладкарницата на кораба. Предлагат се сладкиши, изпечени на място, сладолед и млечни шейкове.
 • Chops Grille (палуба 8); $39: едно от любимите на всички места. Разположен е в Central Park. В таксата са включени всички предястия, като основните са с гарнитура. Отворен е от 6 до 10 вечерта.
 • Vintages (палуба 8); цени според менюто: това е прекрасно място за вино и тапас. Отворено е от 5 следобед до полунощ.
 • Giovanni's Table (палуба 8); $10 за обед, $25 за вечеря: италиянски ресторант, който предлага всички традиционни антипасти, пици, паста и меса на грил. Отворен е от 12 до 1:30 следобед (за обяд) и от 6 до 10 вечерта (за вечеря).
 • 150 Central Park (палуба 8); $40: едно от най-изисканите заведения на кораба. Предлага две вечери от шест блюда на всеки круиз. Менюто се сменя всеки сезон. Отворен е от 6 до 10 вечерта. Chef's Table (палуба 11); $85:
 • Сhef's Table е концепция, която включва 5 блюда и се провежда само за 14 души на вечер. Събитието започва в 8:30 вечерта с шампанско в библиотеката, след това всички се настаняват в Diamond Lounge.
 • Samba Grill (палуба 15); $30: ресторантът е бразилски и е отворен само за вечеря.
 • Забавление

  Театри На кораба има два театъра – закритият Amber Theater и откритият AquaTheater.
 • Amber Theater (палуба 4) е разположен на три палуби и е с 1 380 места. На него се поставят много мюзикали, играят се представления в стил Cirque du Soleil, музикални шоута.
 • AquaTheater (палуба 6), с неговите 2 000 водни дюзи, басейн и въжени стълби, е една от най-амбициозните сцени, строени някога на кораб. Представленията включват мюзикали, водна акробатика и комедийни шоута. През деня През деня се прожектират филми на 3D DreamWorks в Amber Theater. В AquaTheater се поставят представления за деца. Организират се уроци по танци, дегустация на вино, демонстрации по готвене, игри на бинго, тривия, уроци по приложни изкуства.
 • Зоната за забавления (Entertainment Zone) е точно до театъра на палуба 4. Тук ще намерите и ледена пързалка в Studio B, катерачна стена, сърф симулатори.
 • Двете основни дестинации през нощта са Entertainment Zone (на палуба 4) и Royal Promenade (на палуба 5). В Studio B има вечерни представления от 8:30 и 10:30. Jazz on 4 е джаз бар със жива музика. В казиното ще намерите 450 слот машини, множество игрални маси за блек джак, рулетка, крапс и покер. Казиното също има бар и стая за карти. На кораба има много жива музика, като изпълняващите са както индвидуални артисти, така и групи.
 • Барове

  Корабът разполага с огрмно разнообразие от барове.
 • Blaze (палуба 4) Bow & Stern (палуба 5) Rising Tide Bar (палуба 5) Champagne Bar (палуба 5) Boleros Lounge (палуба 5) On-Air Club (палуба 5) Schooner Bar (палуба 6) Dazzles (палуби 8 и 9) Trellis Bar (палуба 8) The Diamond Lounge (палуба 11) Pool Bars (палуба 15 и 16) Wipeout Bar (палуба 16) The Suite Lounge (палуба 17) Suite Bar (палуба 17)
 • Басейни

  Allure има три основни басейна, разположени на палуба 15. Цялата зона е разделена на три: основен басейн, плажен басейн и спортен басейн, както и H2O Zone за децата. H20 Zone е цветен аква парк с гигантски октопод, който разпръсква вода. Тук също има три басейна. Има и машина за замръзен йогурт. Деца с пелени се допускат само в един от басейните. Зоната за пушене на тази палуба и на палуба 16.
 • Спа и фитнес
 • Спа комплексът на Allure с казва Vitality at Sea Spa и е разположен на палуби 5 и 6. Той има 29 студиа, в които се предлагат всякакви терапии и масажи. Към комплекса има салон за красота и салон за поставяне на ботокс. YSpa предлага терапии и масажи, специално разработени за тинейджъри. Парната баня и сауната струват $30 на човек на ден, като има и едноседмични пакети от $99 за един човек и $179 – за двама. Фитнес салонът има разнообразни уреди и машини, както и студио за индивидуални тренировки, като можете да си наемете и инструктор. В салона се провеждат най-различни групови тренировки, включително и йога, пилатес и кросфит. На палуба 5 има пътека за бягане на открито.
 • За децата

  На кораба има и забавления за децата – детска въртележка, организирани игри край басейна и видео игри. Деца под 12 На палуба 14 се намира огромния комплекс Adventure Ocean, който е разделен в зони, подходящи за различните възрастови групи, като има зона и за деца на възраст около 1 година.
 • Децата са разделени в следните възрастови групи: Aquanauts (3-5 години), Explorers (6-8 години) и Voyagers (9-11 години). За децата над 3 години се грижат аниматори по цял ден, които ги водят и да се хранят. Adventure Ocean отваря в 6:30 сутринта и затваря в 10 вечерта, с изключение на дните в открито море. От 10:15 вечерта до 2 през нощта Adventure Ocean се превръща в нощен парти клуб за деца от 3 до 11 години. Цената е $7 на час на дете. Royal Caribbean предлага и програми и занимания за деца с аутизъм.
 • Royal Babies & Tots Nursery е детската градина на кораба и приема деца от 6 месеца до 3 години. Тук има зона за игра и тиха зона – за сън. Целият персонал е професионално обучен да работи с малки деца. Предлага се и почасово гледане на деца за $19 на час за максимум 3 деца (от едно семейство). Ако пътувате с бебе, можете предварително да си поръчате пелени, кърпички, козметика, бебешка храна. Можете и да ползвате безплатно количка.
 • Обикновено тинейджърите са разделени в две групи – 1. 12-14 години и 2. 15-17 години, като на двете групи се предлагат различни занимания и развлечения. В по-малката група заниманията са по-структурирани, докато във втората всичко е с малко по-свободен характер. На палуба 15 е обусловена зона само за тинейджъри – три зали за почивка, танци и видео игри. Центърът е отворен всяка вечр до 2 часа през нощта.
 • Дрес код

  Круизите от 7 нощувки имат две официални вечери и 5 неофициални. На неофициалните вечери пътниците са облечени в смесица от дънки и панталони в основните ресторани, (късите гащи са забранени там). В останалите части накораба са разрешени къси гащи и тениски, както за мъже, така и за жени. На официалните вечери много мъже предпочитат смокинг или тъмен костюм. Жените обикновено обличат коктейлни или официални дълги рокли.
 • Други

  Рецепцията и бюрото за екскурзии са близо до Royal Promenade. Тук ще намерите и търговския център с безмитни магазини за алкохол, часовници, бижура, чанти, обувки и маркови дрехи. На същата палуба по продължението е фото галерията и бюро продажби, ако искате да закупите още едно пътуване.
 • В Central Park ще намерите арт галерията, но Allure не организира арт търгове. На палуба 8 има интернет студио с няколко компютъра и принтер. След ремонта през 2015, корабът се сдоби с много бърза Wi-Fi връзка на разумни цени.
 • На палуба 11 има библиотека, а на палуба 14 – клуб за карти и игри. На кораба няма перални на самообслужване, но обслужващият персонал ще извърши това за вас срещу такса от $30.
 • На целия кораб има дигитални карти, които могат да ви упътят, ако се загубите.
 • Такси

  Royal Caribbean начислява по $13,50 на човек на ден бакшиш ($16,50 за лускозните апартаменти). Те могат да се предплатят или да се начисляват всеки ден. Пътниците могат да променят или премахнат бакшишите на рецепцията. 18% бакшиш се добавя към всички покупки на напитки и в спа комплекса. Валутата на борда е щатски долар.


Цената на круиза включва:

пристанищни такси 

 - круиз по избрания маршрут

- настаняване в съответния тип стая

- хранене в определени ресторанти и бюфетни зони (закуска, обяд и вечеря и допълнителни хранения)

- някои напитки (вода, обикновено кафе и чай по време на хранене)

- почти всички забавления на борда (изисква се предварителна резервация)

Цените са на човек при двойна заетост. Всичики посочени в сайта цени могат да бъдат променяни без предизвестие от страна на круизните компании. 

 

Допълнително задължително се заплащат:

 

- такса за обслужване на кораба

Royal Caribbean начислява по $13,50 на човек на ден бакшиш ($16,50 за лускозните апартаменти). Те могат да се предплатят или да се начисляват всеки ден. Пътниците могат да променят или премахнат бакшишите на рецепцията. 18% бакшиш се добавя към всички покупки на напитки  и в спа комплекса.

Цената не включва:

- алкохолни, безалкохолни напитки и коктейли 

- интернет

- СПА процедури 

- брегови екскурзии

- медицински услуги на борда

- застрховка при пътуване в чужбина 

- други разходи от личен характер

 • Важно:

Посочените в сайта цени, дати и маршрути имат информативен характер, подлежат на промяна по всяко време без предизвестие от страна на круизните компании и нямат обвързващ характер нито за круизна агенция Cruise Travel BG, нито за самите круизни компании. Крайната цена на круиза се определя в отделна писмена оферта, изпратена по имейл и направена въз основа на реална временна резервация на стая, за конкретни гости, с посочени точни имена и дати на раждане. Клиентът има право да приме офертата, като извърши заплащане на депозит и получи номер на резервация от круизната компания. Офертата няма обвързващ характер и може да се отхвърли от клиента без прилагане на неустойки.Попълнете и изпратете формата, за да заявите вашия круиз