Българският круизен портал
 • Дестинация
 • Продължителност
 • От
 • До
 • Круизна компания
 • Круизен кораб
 • Начално пристанище
14 дни Северна и Южна Европа от Хавър
Стартови цени на круиза за дата на отплаване 26.06.2018
Стая с балкон
от 2389 €
Външна стая с прозорец
от 2039 €
Вътрешна стая
от 1889 €
Програма на пътуването
Ден Пристанище Пристига Отплава
1 Хавър (Франция) - 20:00
2 Ден по море - -
3 Порто Лейксоес, Португалия 14:00 20:00
4 Лисабон (Португалия) 09:00 17:00
5 Кадис (Испания) 09:00 18:00
6 Малага (Испания) 07:00 17:00
7 Ден по море - -
8 Ла Коруня (Испания) 09:00 15:00
9 Ден по море - -
10 Амстердам (Холандия) 15:00 -
11 Амстердам (Холандия) - 07:00
12 Хамбург (Германия) 07:00 21:00
13 Ден по море - -
14 Саутхамптън (Англия) 08:00 20:00
15 Хавър (Франция) 07:00 -
Карта на маршрута
Magnifica


MSC Cruises е най-голямата частна круизна комания в света, с общ брой служители 16 300 души, работещи в 45 държави.

От Юни 2014 г. MSC Cruises е част от Mediterranean Shipping Company S.A. - втората по големина компания за превоз на карго товари по море в света.

MSC e европейска круизна компания, създадена в Италия през 1960 г. Днес седалището и адресът на управление са в Женева, Швейцария.

Атмосферата на корабите от флотилията е оживена и цветиста, което означава и много шумна понякога. Това се дължи и на факта, че много от пътниците са италиянци и съответно много по-разговорливи и дружелюбини от британците или северно-американците. Изключение прави само Yacht Club – който е като отделен луксозен кораб на кораба, но за неговото спокойствие и лукс се плащат доста високи цени....

 • Техническа информация

  1. Брой екипаж: 1027
  2. Година на пускане на вода: 2010 година
  3. Брой палуби: 16
  4. Тонаж: 102 853 тона
  5. Брой пътници: 2518
  6. Флаг: Панама
   
 • За кораба

  MSC Magnifica е от категорията Musica Class. Този клас кораби дебютира през 2006г. с 90-тонния Musica. Musica се отличава с нов, иновативен дизайн, за пръв път въведен на корабите на MSC. Новостите на борда, които сега вече са стандартни за всички кораби, бяха: спа комплекс, най-разнообразни заведения за хранене и огромен брой каюти с тераси.  Малко по-късно бяха пуснати по вода и посестримите на MSC Musica – MSC Orchestra (през 2007г.) и MSC Poesia (през 2008г.). MSC Magnifica е пусната през 2010г. 

  С множество барове, отличен спа комплекс, огромен фитнес център, клуб за деца и страхотни басейн и палуби, лесен за ориентиране, корабът предлага приятна почивка по море.

  MSC Magnifica прекарва половината от времето си в плаване около Северна Европа, а другата – в Средиземно море.

  Пътниците на Magnifica

  Пътниците на MSC Magnifica варират спрямо деестинациите на кораба – т.е. Северна Европа през лятото, Средиземно море през септември и октомври и Бразилия през зимата. През лятото на борда има много германци и датчани. Когато корабът тръгне от Саутхемптън – пътниците са предимно британци. В Средиземно море – италиянци, а в Бразилия – много бразилци и латино-американци. Атмосферата и обликът на кораба се променят изцяло при смяна на дестинацията. Дори се променя и графика на хранене и забавления, за да отговори на навиците на съответната националност, която пътува на кораба. 
   

 • Каюти

  Каютите на борда са пет основни типа: луксозни апартаменти с тераса, фамилни луксозни апартаменти с тераса, каюти с тераса, каюти с изглед към океана, каюти от вътрешността. Всички имат мини бар, сейф, сешоар, интерактивен телевизор, телефон и контакти 110V и 220V. На борда има 16 каюти,подходящи за хора с увреждания, като те са малко по-големи от тези, от съответната категория.

  Луксозни апартамени с тераса: всеки е от 33 кв. м. Разположени са на палубите 13 и 14.

  Фамилни луксозни апартаменти с тераса: всеки е от 27 кв. м. Намират се палубите от 9 до 12.

  Каюти с тераса: те са 6 категории, всяка с размери от 15 кв. м. и тераса от 4 до 8 кв. м. Някои са свързани и са подходящи за големи семейства. Намират се на палубите от 8 до 12.

  Каюти с изглед към океана: всяка е от 17 кв. м.

  Каюти от вътрешността: всяка е с размери от 14 кв. м. Намират се на палубите 5 и от 8 до 12.

  Няма студио каюти.

 • Ресторанти и заведения

  Magnifica е италиянски круизен кораб, като обслужващият персонал са основно италиянци. На борда гостуват голям брой италиянски майстор готвачи, които не само готвят за пътниците, но и провеждат много демонстрации по готвене.

  Ресторанти и заведения с включена консумация

  L'Edera (палуба 5)  и Quattro Venti (палуба 6): това са двата основни ресторанта на кораба. И двата имат едно и също меню, което се сменя всеки ден. Вечерята се предлага с фиксирани часове – от 6:30 и от 8:30.

  Sahara: това е бюфетната зона на кораба, разположена на палуба 13. Работното време е от 6 сутритна до 2 през нощта. Храната е разнообразна, като кухнята не е само италиянска. Има отделна зона за деца с подходяща за тях храна.

  Ресторанти и заведения без включена консумация

  Oriental Plaza, цени според менюто: това е единственият алтернативен на основните ресторант. Отворен е за обяд от 12 до 3 и за вечеря – от 6 до 11.

  Рум сервиз: предлага храна 24 часа. Менюто включва супи, антипасти, салати, сандвичи и пица. Цените са според менюто.

  MSC предлага 6 различни пакета напитки, при които получавате отстъпки – пакет коктейли, пакет бира, пакет безалкохолни, пакет вода, пакет кафе и пакет млечни шейкове или сладолед.

 • Забавление

  Това е италиянски кораб и забавленията, които се предлагат, отразяват това. Заниманията са основно с кулинарна (пица) и модна насоченост. Но когато корабът пътува извън Средиземно море тематиката се сменя спрямо региона, в който пътува.

  В Royal Theatre има две представления всяка вечер – от 7:15 и от 9:15.

  През деня програмата е по-опростена – много музика, уроци по танци, бинго и класически хитове. В театъра също се прожектират филми през деня или се организират състезания по бинго.

  Основният лаундж за развлечения е L'Ametista – от 5 вечерта до 1:30 през нощта тук свирят много групи, има танци и шоута, в които публиката се насърчава да участва.

  На борда има 9 бара на закрото и два на открито. Най-големият е Tiger Bar с 439 места. Ruby и Sequoia, на палуба 6, са идеални за питиета преди или след вечеря. L'Olimpiade е спортният бар на палуба 7. Le Gocce, още един бар, се намира на палуба 5. Topazio, на палуба 6, е кафенето. Cuba Lounge, на палуба 7, е отличен бар с пури и питиета. Двата бара на открито са  Il Bar de Sole (палуба 16) и La Conchiglia Bar, край басейна. La Barchetta е бар край закрития басейн.

  На палуба 14 се намира дискотеката Т32, която работи до късно.

  На борда има 4D кино. До киното се намират аркадни игри,  отворени от 2 следобед до 11 вечерта.

  На палуба 7 се намира казиното Atlantic City, което предлага много слот машини и игрални маси, както и стая за покер.

  Корабът предлага богат избор от ексурзии и ексклузивни обиколки. Magnifica има на борда си значителен брой велосипеди, в случай че има желаещи за обиколка с колелета.

 • Барове

  На борда на MSC Magnifica гостите могат да избират между 17 бара и специализирани ресторанта решени в различни теми. Забележителна селекция от вина и ястия ще задоволят дори най-капризните вкусове на пасажерите.

 • Басейни

  Magnifica има два основни басейна. И двата се намират на палуба 13. Le Grand Bleu се състои от един голям басейн и четири по-малки с гореща вода. До тях има сцена за танци и музика. La Grotta Azzura е басейн с подвижен покрив, към който има бар с шезлонги и два малки басейна с гореща вода.

  MSC Aurea Spa е спа комплекса на кораба и също се намира на палуба 13. Комплексът има 11 стаи за терапии, фреш бар, парна баня и сауна. Комплексът предлага всякакви видове терапии и масажи – стандартни и екзотични масажи, акупунктура, анти-целулитни и стягащи терапии, лифтинг терапии за лице. Има отстъпки, ако закупите повече от една терапия, плюс безплатен достъп до парна баня и сауна.

  Към спа комплекса има салон за красота.

  На същата палуба (13) се намира и фитнес центърът. Оборудван е с много кардио машини и уреди за вдигане на тежести. Няма отделно студио за аеробика и групови тренировки. Предлагат се индивидуални тренировки с инструктор.

  На палуба 16 има тенис корт, една палуба по-надолу – игрище за мини голф и шафълборд. Пътеката за бягане на открито е на палуба 14. 

 • За децата

  MSC приветства децата на борда на корабите си. За тях се предлагат много програми и клубове. При чекин всяко дете получава гривна с детайлите на родителите и информация за контакт, която то носи през целия круиз. Пътуването на децата е безплатно до 2-годишна възраст, а до навършване на 18 години – ползват отстъпки от цената на круиза, като задължително се придружават от възрастен.

  На борда децата са разделени на четири възрастови групи: Mini Club (от 3 до 6 години); Juniors Club (от 7 до 11 години); Young Club (от 12 до 14 години); и Teens Club (от 15 до 17 години). 

  Детският клуб (на палуба 14) е отворен от 9 сутринта до 11 вечерта, когато корабът е на пристанище. Когато е в открито море работното време е от 9 сутринта до 1 на обед, след това от 2:30 до 6 вечерта и от 7:30 до 11 вечерта.

  На кораба не могат да пътуват деца под 6-месечна възраст.

  Групата Kids Around the Clock предлага почасово гледане на деца (от 3 до 11 години) от 11 вечерта до 2 през нощта.

 • Дрес код

  Дрес кодът на кораба е неофициален – с много дрехи, подходящи за плаж и летни курорти. Вечерите облеклото обикновено се състои от спортни панталони и риза за мъжете и елегантна ежедневна рокля за жените, като няма задължителен дрес код, а просто препоръчани цветове в зависимост от темата на вечерта. Например, за италиянската вечер препоръчаните цвето са зелено, бяло и червено. На всеки круиз има по една официална вечер, на която облеклото е по-офицално.

 • Други

  Основният атриум е разположен на три етажа – палуби 5, 6 и 7, пресечен от много стълби. На палуба 5 се намират рецепцията, бюро екскурзии и медицинският център. На палуба 6 е туристическата агенция на MSC и всички магазини. В магазините ще намерите стандартните неща – бижута, безмитни стоки, бутикови дрехи. На палуба 7 се намират фото галерията, стаята за карти, арт галерията и малката библиотека. На същата палуба е и интернет кафенето. На целия кораб има Wi-Fi интернет. Цените са на пакети минути.

  На борда няма пералня на самообслужване.

 • Такси

  Валутата на борда е евро. Бакшишите не са включени в цените на круиза и не се начисляват автоматично към сметката на борда на всеки пътник. Така че е добре да оставяте по няколко евро на обслужващия персонал всеки ден.Посочените цени са на човек, формирани при двойна заетост и включват:

- настаняване в избрания вид каюта за периода на целия круиз
- пристанищни такси във всички точки от маршрута
- изхранване на пълен пансион на борда (закуска, обяд, вечеря, следобедна закуска, нощен бюфет съгласно програмата на борда) 
Някои напитки на борда:
- 24 часа - наливна вода, американско кафе в зоната на бюфета;
- по време на храненията на бюфет - наливна вода, филтърно кафе, чай;
- закуска в основен ресторант - избор от чайове, филтърно кафе, разтворимо кафе, горещ шоколад, мляко, сокове;
- обяд и вечеря в основен ресторант - няма включени напитки;
- ежедневно почистване на каютите;
- дневни и вечерни развлечения на борда на кораба (анимация и шоу протрами);
- ползване на откритите басейни, шезлонги, хидромасажни вани на открито, плажни хавлии;
- ползване на закрития басейн (само на MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Divina и MSC Preziosa);
- ползване на фитнес центъра (има изисквания за възраст и облекло);

Всички кораби предлагат услуги като фризьорски и козметични салони, сауна и масаж, гимнастически салон, пералня и фотографски услуги, които се заплащат на цени, обявени на борда. Заплащат се още казиното, видео игрите; 4D киното и F1 симулатора (на MSC Splendida и MSCFantasia), както и голф симулатора (MSC Sinfonia). На борда безплатно може да се използва модерен фитнес салон.

При круизите на MSC има няколко вида тарифи, които може да изберете за дадена категория каюта. Цената, показана на сайта отразява най-ниската възможна цена за съответната каюта:

Каютите от клас Bella се характеризират с по-ограничени условия на резервация и ползване на някои екстри на борда на кораба, в сравнение с каюти от клас Fantastica. При тях: - промени и анулации след потвърдена резервация за круиз не са разрешени; - рум сервиз, закуска в каютата, някои занимания за деца се заплащат.

Цените на каютите клас Fantastica включват гъвкави условия на резервация и повече преференции за настанените в тях: - безплатни промени на имена и дати след потвърдена резервация за круиз; - възможност за анулация на резервация при определени условия; - приоритет пред гости в каюта Bella, при избор на време и място за хранене в основните ресторанти; - 50% отстъпка за спортни занимания с инструктор (пр. йога) - 24 ч. рум сервиз, закуска в каютата, специално организирани занимания за деца, без заплащане.

Каютите с балкон от клас Aurea дават най-много привилегии и гъвкавост при резервации.
При тях получавате безплатни промени на имена и дати след потвърдена резервация за круиз и всички други привилегии, валидни за клас Fantastica и Bella и още: - неограничен брой напитки по време на всички хранения;
- безплатно ползване на термалната зона в Спа центъра + безплатни еднократно: балийски масаж, солариум; приоритет при запазване на СПА процедури
- приоритетна регистрация (чекиране); приоритетно качване на багажа до каютата в първи ден на круиза;
- приоритетен избор на разположение на каюта; време и място на хранене, както и възможност за хранене без предварително запазване на час;
- луксозни козметични продукти за баня, халат, пантофи;
- безплатен достъп до обособена ВИП зона на откритата палуба (Sun deck)

За постигане на високо качество на предоставяните от MSC Cruises услуги на борда на корабите, круизната компания стимулира персонала чрез допълнителна такса за обслужване.
Такса обслужване е сума, която се начислява автоматично в бордната сметка на всеки пасажер и се заплаща в края на пътуването.
Размерът на таксата за обслужване се фиксира в зависимост от продължителността на круиза и дестинацията, но Вие ще бъдете уведомени за тяхната стойност в изговтената от нас оферта. 
 

Важно: Посочените в сайта цени, дати и маршрути имат информативен характер, подлежат на промяна по всяко време без предизвестие от страна на круизните компании и нямат обвързващ характер нито за круизна агенция Cruise Travel BG, нито за самите круизни компании. Крайната цена на круиза се определя в отделна писмена оферта, изпратена по имейл и направена въз основа на реална временна резервация на стая, за конкретни гости, с посочени точни имена и дати на раждане. Клиентът има право да приме офертата, като извърши заплащане на депозит и получи номер на резервация от круизната компания. Офертата няма обвързващ характер и може да се отхвърли от клиента без прилагане на неустойки.

 •  

 Попълнете и изпратете формата, за да заявите вашия круиз