Българският круизен портал
 • Дестинация
 • Продължителност
 • От
 • До
 • Круизна компания
 • Круизен кораб
 • Начално пристанище
7 дни Бахами от Орландо
Стартови цени на круиза за дата на отплаване 11.08.2019
Външна стая
от 1239 €
Вътрешна стая
от 1197 €
Стая с балкон
от 1456 €
Програма на пътуването
Ден Пристанище Пристига Отплава
1 Орландо (Флорида) - 16:30
2 07:30 16:30
3 07:30 16:30
4 07:30 16:30
5 Ден по море - -
6 Сан Хуан (Пуерто Рико) 10:00 19:00
7 Филипсбург (Сейнт Мартин) 08:00 17:00
8 Ден по море - -
9 Ден по море - -
10 Орландо (Флорида) 06:00 -
Harmony of the Seas


Royal Caribbean е втората най-голяма круизна компания в света след Carnival и в момента има пазарен дял от около 22% от круизите в световен мащаб.

Флотилията на компанията се състои от 26 кораба, разделени в 7 категории.

Quantum, Oasis и Freedom са най-новите и атрактивни класове на компанията. Корабите варират от средно големи и средно стари, до мега големи и ултра модерни. Трите най-големи кораба в света са именно на Royal Caribbean - Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony of the Seas....

 • Техническа информация

  1. Брой екипаж: 2100
  2. Година на пускане на вода: 2016 година
  3. Брой палуби: 16
  4. Тонаж: 227 000 тона
  5. Брой пътници: 5479
  6. Флаг: Бахамски острови
 • За кораба

  Това е най-големият круизен кораб в света. Harmony of the Seas буквално е претрупан със забавления – водни пързалки, катерачни стени, сърф симулатори, ледена пързалка, басейни, спа и жива музика. Целият кораб вибрира ден и нощ от положителна енергия.

  За да е по-лесно за пътниците да се ориентират на кораба и бързо да намерят любимите си места, Royal Caribbean веведе концепцията на „кварталите“. Тази концепция е представена за пръв път на кораба Oasis of the Seas през 2009г. идеята е подобни зони и дейности да се групират по квартали. На кораба има 7 квартала: Central Park – тихо и спокойно място на въздух; Boardwalk – тук всичко е в стил увеселителен парк; Royal Promenade – тук се намират магазините и ресторантите; Entertainment Place – в този квартал са разположение театрите и клубовете, където се поставят различни шоута, комедии, свири се джаз; Youth Place – зоната за забавления на деца; Vitality Sea Spa and Fitness Center – спа комплекс и фитнес салон; Pool and Sports Zone – спортната зона, където пътниците могат да спортуват на открито и да се наслаждават на слънцето и водата.

  Пътниците на Harmony

  Най-големият круизен кораб в света, естествено, привлича пътници от всички възрасти. През лятото има много семейства с малки деца. Пътниците са основно от Северна Америка и Обединеното Кралство.

 • Каюти

  Всички каюти на Harmony of the Seas са в една и съща цветова гама и с много място за багаж. Всички имат сейфове, мини бар, телефон, сешоари и огромни телевизори. Осветлението и отоплението във всички е съобразено с концепцията на линията за енергийна ефективност. Контактите са 110V и 220V. В стаите има и USB букси за зареждане на устройства.

  На борда има много каюти, подходящи за хора с увреждания и в инвалидни колички.

  Каюти от вътрешността: най-малките са с размери от 45 кв.м. По-големите са с размери от 52 кв.м. и имат виртуален балкон – екран, покриващ цялата стена, на която се прожектира гледката към океана в момента.

  Каюти с изглед към океана: стандартните каюти с изглед към океана са с размери от 54 кв.м. В зависимост от разположението си на кораба размерите варират като най-големи са фамилните каюти – 82 кв.м.

  Студио каюти: Harmony of the Seas предлага две категории студио каюти – от вътрешността (31 кв.м.) и с изглед към океана (31 кв.м.). Предназначени са за хора, които пътуват сами.

  Каюти с тераси: каютите с тераси започват от 55 кв.м., а терасите варират от 15 до 24 кв.м. Фамилните каюти са с големина от 82 квадратни метра и тераси от 25 кв.м. Тук могат да отседна до 6 човека.

  Луксозни апартаменти: Harmony of the Seas предлага три категории в програмата си „Royal Suite Class“: Sea Class, Sky Class и Star Class. Всички пътници, отседнали в луксозните апартаменти имат достъп до ресторанта Coastal Kitchen за вечеря, получават бутилки с вода, луксозни принадлежности за баня от марките Hermes, Ferragamo и L'Occitane (в зависимост от категорията), халати за баня и матраци Рillow Тop.

  Пътниците от Sky Class имат целодневен достъп до ресторанта Coastal Kitchen, хранене в апартамента, безплатен интернет, безплатен ден – парна баня и сауна, в спа комплекса, подарък за „Добре дошли!“, услугите на портиер за резервиране на ресторанти, театрални постановки, достъп до палуба 17, предназначена само за пътниците от луксозните апартаменти и качване и слизане с приоритет.

  Пътниците от Star Class имат безплатни студени и горещи напитки, коктейли и мини бар, достъп до осемте ресторанта на кораба, безплатни фитнес тренировки, филми в апартамента, луксозни матраци, чаршави, кърпи и халати за баня, както и услугите на портиер.

 • Ресторанти и заведения

  Harmony of the Seas има много ресторанти и заведения, където можете да похапнете без допълнително да плащате. Разнообразието е голямо и винаги можете да си намерите място.

  Ресторанти и заведения с включена консумация

  Main Dining Room (палуби 3, 4 и 5): основният ресторант е разделен в три зони: American Icon (палуба 3), предлага вечеря във фиксирани часове и места; The Grande (палуба 4) и Silk (палуба 5) – те предлагат опцията My Time Dining. Закуска се сервира всеки ден в American Icon. American Icon също предлага и обяд, но само когато корабът е в открито море.

  Sorrento's Pizzeria (палуба 5): намира се в Royal Promenade. Заведението предлага пица на парче или по поръчка. Отворено е от обяд до късно вечер.

  Cafe Promenade (палуба 5): Cafe Promenade предлага леки закуски за закуска, обяд и вечеря, както и чай и кафе. Отворено е 24 часа.

  Boardwalk Dog House (палуба 6): предлага ход дог – традиционен говежди Coney Island Dog, братвурст или пилешка наденица. Отворено е от 11:30 сутринта до вечерта.

  Vitality Cafe (палуба 6): намира се във Vitality Spa комплекс. Менюто вклюва плодово парфе, пресни плодове и фреш. Кафенето е отворено в часовете на спа комплекса.

  Park Cafe (палуба 8): намира се в Central Park и предлага сандвичи, салати и ниско-калорични храни за закуска и обяд.

  Mini Bites (палуба 15): сервират се мини ястия и хапки. Има и машина за безалкохолно на самообслужване. Заведението е отворено от обед до късния следобед.

  Solarium Bistro (палуба 15): бистрото се намира в Solarium, в който не се допускат деца. Заведението е отворено за закуска, обяд и вечеря. Предварителна резервация не се изисква, но е препоръчителна.

  Windjammer Marketplace (палуба 16): това е бюфетната зона на кораба. Мястото е винаги пълно с хора – закуска, обяд и вечеря. Храната се предлага на щандове – омлети, сандвичи, плодове, супи, салати, топли ястия, десерти, а обслужващият персонал е бърз и много любезен. Тук няма официален дрес код. Близо до басейна на палуба 15 се има машина за сладолед на самообслужване.

  Coastal Kitchen (палуба 17): Coastal Kitchen е отворен само за пътниците, отседнали в луксозните апартаменти, както и тези от програмата за лоялни клиенти на линията Pinnacle Members of Royal Caribbean. Кухнята е Средиземноморска и Калифорнийска.

  Ресторанти и заведения без включена консумация

  Izumi Hibachi and Sushi (палуба 4); цени според менюто, или $35 или $40 за хибачи ястия: ресторантът предлага суши, сашими, азиатски спагети, супи, салати. Суши се предлага и за обяд и вечеря. Хибачи се предлага само за вечеря.

  Sabor Taqueria and Tequila Bar (палуба 6); цени според менюто: това е мексикански ресторант. Намира се на Boardwalk и е отворен за обяд и вечеря.

  Johnny Rockets (палуба 6); $6.95: предлага хамбургери, пържени картофи, ход дог за обяд и флабджак, пържени яйца и картофени крокети за вечеря.

  Starbucks (палуба 6); цени според менюто: предлагат се всички видове кафе. Намира се в Boardwalk.

  Chops Grille (палуба 8); $39: Chops Grille е запазената марка стекхаус ресторант на Royal Caribbean. Отворен е само за вечеря.

  150 Central Park (палуба 8); $45 (меню от три ястия) или $89 (меню от четири ястия и вино): ресторантът е „произведение“ на шеф Майкъл Шварц. Намира се в Central Park.

  Jamie's Italian (палуба 8); $20 обяд, $25 вечеря: ресторантът работи с известният шеф Джейми Оливър. Намира се в Central Park. Кухнята е италиянска. Отворен е за обяд и вечеря.

  Wonderland (палуби 11 и 12); $49: ресторантът е вдъхновен от „Алиса в страната на чудесата“. Храната е иновативна с концепция от молекулярната гастрономия. Заведението е отворено само за вечеря.

  Рум сервиз; цени според менюто: много от артикулите са безплатни – континентална закуска, супи, салати. Но за ястията от кухнята на Майкъл Шварц се доплаща по $4,95. Топлата закуска също се доплаща. Поръчките между 11 вечерта и 6 сутринта струват $4,95.
   

 • Забавление

  Театър

  Големите представления на Harmony of the Seas се поставят в Royal Theater, който се намира на палубите 4 и 5. Можете да гледате различни мюзикали, шоута с жонгльори, вентрилогисти и музика на живо.

  В Studio B – ледената пързалка, е на палуба 4. Тук също можете да гледате преставления, но на лед.

  Aqua Theatre е огромен воден театър на палуба 6. Представленията тук включват: акробати, артистично гмуркане и циркови изпълнения на въже, във въздуха, на трапец и други.

  Без значение кое шоу ще посетите, трябва ви резервация.

  През деня

  През деня се организират игри като тривия, стратегически игри и пъзели в Puzzle Break Center на палуба 14 или състезания по баскетбол, пинг-понг и покер. Можете да играете бинго или да отидете на уроци по танци.

  Можете да карате кънки на лед в Studio B.

  На кораба има и увеселителен парк.

  Ultimate Abyss е 10-етажна пързалка, която започва на палуба 16 и свършва на палуба 6. Спускането трае 12 секунди.

  Можете да опитате и зип линията на кораба от палуба 16 до палуба 15. Спускането трае 7 секунди.

  На кораба има три водни пързалки: Typhoon, Cyclone и Supercell. FlowRiders е симулатор за сърфинг, където пътниците могат да упражняват спорта. Можете да си наемете и инструктор.

  На палуба 6 се намират две катерачни стени. На нея не се допускат деца под 6 години.

  На палуба 15 има игрище за мини голф.

  През нощта

  През нощта атмосферата е наелектризирана от емоции и приятни изживявания. По това време наистина се усеща колко много хора пътуват на кораба.

  На палуба 4 се намира казиното, където ще намерите голям брой слот машини и игрални маси за блек джак, крапс и рулетка. Тук има и бар. Това е единственото заведение, в което се пуши.

  В Attic на палуба 4 има комедийни шоута, но тук не се допускат деца. Шоута са безплатни, но се изисква резервация.  На същата палуба можете да послушате джаз на живо в Jazz. Друго страхотно място да слушате музика е Royal Promenade на палуба 5.

 • Барове

  Casino Bar (палуба 4): пушенето е разрешено

  Boleros (палуба 5).

  Boot & Bonnet Pub (палуба 5)

  Rising Tide Bar (от палуба 5 до палуба 7)

  Bionic Bar (палуба 5): тук барманите са роботи

  Schooner Bar (палуба 6)

  Vintages (палуба 8)

  Trellis Bar (палуба 8)

  Dazzles (палуби 8 и 9)

  Diamond Club (палуба 4)

  Pool Bar и Sand Bar (палуба 15): пушенето е разрешено само в Pool Bar

  Solarium Bar (палуба 16)

  Wipe Out Bar (палуба 16)

  Mast Bar (палуба 16): пушенето е разрешено

 • Басейни

  Harmony of the Seas има уникален дизайн. Тук няма един голям основен басейн, а няколко по-малки басейна на палуба 15. Около тях има и няколко малки горещи басейна.

  Harmony of the Seas няма детски басейн. Вместо това, на кораба има Splashaway Bay – площадка за игра с много водни забавления.

  Спа и фитнес

  Vitality Spa се простира на палуба 5 и палуба 6 и има 23 студиа за терапии. Зоната за сауна и парна баня се заплаща - $30 на ден. Ако закупите достъп до сауна и парна баня за целия круиз или резервирате терапия, получавате отстъпка от цената. Предлагат се различни терапии като: бамбуков масаж и анти-ейджинг, поставяне на ботокс и филъри. Към спа комплекса има и салон за красота. Ако закупите няколко терапии и услуги, получавате отстъпка от цената. Обикновено спа комплексът отваря рано сутринта и затваря в 10 вечерта.

  Фитнес центърът се намира на палуба 6, точно зад спа комплекса. Оборудван е с много кардио машини, уреди и тежести. Има зала за спининг. Предлагат се групови тренировки по йога и пилатес. Можете да се консултирате с диетолог. Предлагат се индивидуални тренировки с инструктор. Центърът е отворен от 6 сутринта до 8 вечерта.

  На палуба 5 има пътека за тичане на открито.

 • За децата

  Harmony of the Seas има много забавления за деца – клубове, площадки за игра, програми и аниматори. Корабът е в партньорство с DreamWorks.

  Деца

  Детският комплекс е Adventure Ocean. Той се простира в предната част на палуба 14. Децата са разделени в три възрастови групи: Aquanauts (от 3 до 5 години), Explorers (от 6 до 8години) и Voyagers (от 9 до 11години).

  Децата могат да посетят и Adventure Science, където с помощта на аниматори могат да провеждат научни експерименти. Могат да гледат и филми, да се занимават с приложни изкуства.

  Най-малките пътници – от 6 есеца до 3 години, могат да посещават детската градина на кораба Royal Babies and Tots. Таксата е $10 на час на дете.

  Предлага се и почасово гледане на деца с каютите за $20 на час на дете.

  Родителите могат да поръчат предварително пелени, мокри кърпички и бебешка храна.

  Тинейджъри

  Royal Caribbean раделя тинейджърите в две възрастови групи: от 12 до 14 години и от 15 до 17 години. Клубовете са: Living Room – за отдих и игра на Xbox и видео игри; и Fuel – клуб за танци и музика, отворен до 2 през нощта. И двата клуба се намират на палуба 15. За тинейджърите също се организират състезания по баскетбол и катерене по стена. 

 • Дрес код

  През деня дрес кодът е спортно-елегантен: дънки, къси гащи, бански с шалове за плаж, рокли – почти всичко. На закрито – кафенета, ресторанти, клубове, не се препоръчват бански и шорти.  През вечерите се препоръчва малко по-елегантно облекло. За жените това са: рокли или поли, панталони и блузи. За мъжете – спортни панталони с ризи или тениски с яки (в стил поло). На круиз от седем нощувки обикновено има две официални вечери. На тях се препоръчват: за жените – коктейлни или дълги официални рокли или официални костюми с панталони, а за мъжете – костюми или смокинги или официални ризи с панталони и вратовръзки.

 • Други

  Арт галерията на палуба 4.

  На палуба 5 се намират рецепцията, бюрото за екскурзии и бюро продажби (в случай че искате да направите още един круиз).

  Линията има свое приложение за резервации - Royal IQ. Можете да го свалите безплатно или да използвате таблетите на палуба 5.

  Голяма част от магазините са на палуба 5 и палуба 8 - Kate Spade New York, Bulgari или Cartier.

  На палуба 6 се намира фото галерията Focus. До нея има студио за снимки и портрети.

  На палуба 14 се намира библиотека с интернет кафе и зала за игра на карти.

  На кораба има бърз Wi-Fi интернет. Таксата за един ден започва от $19,99, но има и пакети, с които получавате отстъпка от цената.

  Harmony of the Seas няма пералня на самообслужване, но обслужващият персонал може да извърши тази услуга за вас срещу заплащане.

 • Такси

  Royal Caribbean начислява по $13,50 на човек на ден бакшиш ($16,50 за лускозните апартаменти). Те могат да се предплатят или да се начисляват всеки ден. Пътниците могат да променят или премахнат бакшишите на рецепцията. 18% бакшиш се добавя към всички покупки на напитки  и в спа комплекса.Цената на круиза включва:

пристанищни такси 

 - круиз по избрания маршрут

- настаняване в съответния тип стая

- хранене в определени ресторанти и бюфетни зони (закуска, обяд и вечеря и допълнителни хранения)

- някои напитки (вода, обикновено кафе и чай по време на хранене)

- почти всички забавления на борда (изисква се предварителна резервация)

Цените са на човек при двойна заетост. Всичики посочени в сайта цени могат да бъдат променяни без предизвестие от страна на круизните компании. 

 

Допълнително задължително се заплащат:

 

- такса за обслужване на кораба

Royal Caribbean начислява по $13,50 на човек на ден бакшиш ($16,50 за лускозните апартаменти). Те могат да се предплатят или да се начисляват всеки ден. Пътниците могат да променят или премахнат бакшишите на рецепцията. 18% бакшиш се добавя към всички покупки на напитки  и в спа комплекса.

Цената не включва:

- алкохолни, безалкохолни напитки и коктейли 

- интернет

- СПА процедури 

- брегови екскурзии

- медицински услуги на борда

- застрховка при пътуване в чужбина 

- други разходи от личен характер

 • Важно:

Посочените в сайта цени, дати и маршрути имат информативен характер, подлежат на промяна по всяко време без предизвестие от страна на круизните компании и нямат обвързващ характер нито за круизна агенция Cruise Travel BG, нито за самите круизни компании. Крайната цена на круиза се определя в отделна писмена оферта, изпратена по имейл и направена въз основа на реална временна резервация на стая, за конкретни гости, с посочени точни имена и дати на раждане. Клиентът има право да приме офертата, като извърши заплащане на депозит и получи номер на резервация от круизната компания. Офертата няма обвързващ характер и може да се отхвърли от клиента без прилагане на неустойки.Попълнете и изпратете формата, за да заявите вашия круиз