Българският круизен портал
 • Дестинация
 • Продължителност
 • От
 • До
 • Круизна компания
 • Круизен кораб
 • Начално пристанище
7 дни Франция, Испания и Италия от Барселона
Стартови цени на круиза за дата на отплаване 05.05.2019
Вътрешна стая
от 768 €
Стая с балкон
от 959 €
Програма на пътуването
Ден Пристанище Пристига Отплава
1 Барселона (Испания) - 18:00
2 Палма де Майорка (Испания) 08:00 16:00
3 Марсилия (Франция) 09:00 18:00
4 Ла Специя (Флоренция/Пиза - Италия) 08:30 20:30
5 Чевитавекия (Рим - Италия) 07:00 20:00
6 Неапол (Италия) 07:00 18:30
7 Ден по море - -
8 Барселона (Испания) 05:00 -
Oasis of the Seas


Royal Caribbean е втората най-голяма круизна компания в света след Carnival и в момента има пазарен дял от около 22% от круизите в световен мащаб.

Флотилията на компанията се състои от 26 кораба, разделени в 7 категории.

Quantum, Oasis и Freedom са най-новите и атрактивни класове на компанията. Корабите варират от средно големи и средно стари, до мега големи и ултра модерни. Трите най-големи кораба в света са именно на Royal Caribbean - Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony of the Seas....

 • Техническа информация

  1. Брой екипаж: 2219
  2. Година на пускане на вода: 2009 година
  3. Брой палуби: 16
  4. Тонаж: 225 282 тона
  5. Брой пътници: 5400
  6. Флаг: Бахамски острови
   
 • За кораба

  Един от най-големите кораби в света – първият, който с пускането си през 2009г. показа, че колкото си по-голям, толкова си по-добър. Oasis of the Seas прави силно впечатление преди още да се качите на кораба. Той засенчва с размерите си своите съперници и на фона на останалите кораби в пристанищата, Oasis of the Seas прилича повече на огромен увеселителен парк. На борда ще намерите магазини на Michael Kors, Kate Spade и кафе веригата Starbucks. Отвътре той изглежда повече като претъпкан търговски център, отколкото като круизен кораб.

  Въпреки това, Oasis of the Seas (както и неговата посестрима Allure of the Seas) са едни от най-обичаните кораби на Royal Caribbean. С новаторския си дизайн, Oasis of the Seas промени изцяло концепцията за круиз. За пръв път борда на кораб се засади парк с над 12 000 растения. Въпреки че официално капацитетът на Oasis of the Seas е 5 400 пътници, той обикновено пътува запълнен и често с повече пътници (максимумът му е 6 450). Разделен е на „квартали“, в които се групират сходни дейности и заведения. Забавленията на кораба са толкова много, че 30% от пътниците не слизат от кораба на пристанищата.

  През 2014г. Oasis премина освежителен ремонт, като се разшириха някои ресторанти, добавиха се нови ресторанти и маркови магазини.

 • Пътниците на Oasis

  Със своите Flow Riders, H2O Zone, детски въртележки и останалите забавления, специално насочени към малките пътници, Oasis of the Seas е ясен избор за семействата с деца. Но корабът привлича и млади двойки и групи от 30 до 50 години. По-голямата част от пътниците са от Северна Америка, но тук ще срещнете и много хора от Европа и Южна Африка, като през зимните месеци, броят им може да достигне 2 000.

 • Каюти

  Oasis of the Seas има зашеметяваща гама от категории каюти, като се започне с тези от вътрешността, с изглед към океана и тези с тераси.

  Всички стандартни каюти имат интерактивни екран-телевизори, през които пътниците могар да резервират места в ресторанти, да се записват за екскурзии, да поръчват рум сервиз и да проверяват бордните си сметки. Контактите са 110V.

  Каюти от вътрешността: по-голямата част от тях са с размери от 52 кв.м., но има и по-малки от 45 кв.м.

  Каюти с изглед към океана: техните размери варират от 53 кв.м. до 57 кв.м.

  Каюти с тераси: обикновено те са с размери от 55 кв.м. и тераса между 14 и 17 кв.м.

  Мини луксозен апартамент: апартаментите от категория Junior Suites са с размери от 87 кв.м. и тераса от 27 кв.м. През 2016г. тази категория премина в Sea Class от новото разпределение на категориите на Royal Caribbean. Екстрите, които пътниците, отседнали тук получават, са: бутилирана вода, тоалетни принадлежности и козметика от Hermes, Ferragamo и L'Occitane и матраци Рillow Тop.

  Луксозни апартаменти: на борда има няколко категории луксозни апартаметни (като те изключват Junior Suites): 1. AquaTheater Suites, Crown Loft Suites, Owner's Suites, Royal Family Suites и Grand Suites (всички са от Sky Class); 2. Royal Loft Suite, Owner's Loft Suite, Grand Loft Suite, Sky Loft Suite и Two Bedroom AquaTheater Suite (всички са от Star Class).

  Пътниците от Sky Class ползват безплатно сауна и парна баня, високо-скоростен интернет, подарък за „Добре дошли!“ и бутилирана вода.

  Пътниците от Star Class ползват освен привилегиите на Sky Class и: 1. обслужване от Royal Genie икономи, които помагат на пътниците с резервации, хранене в каютите, пране, гладене, носене и опаковане на багаж; 2. безплатни фитнес тренировки, мини бар и напитки.

  Всички пътниците, отседнали в луксозните апартаменти от Sky Class и Star Class имат достъп до Suite Lounge и ресторанта Coastal Kitchen на палуба 17. Те могат да ползват услугите на портиер за резервации на ресторанти, спа терапии или екскурзии. В допълнение, получават и безплатни коктейли от 5 до 8:30 вечерта, чекиране с приоритет, запазени места за различните шоута на борда, пълно меню за закуска, обяд и вечеря от рум сервиз, луксозни халати и безплатно гладене за официалните вечери.

 • Ресторанти и заведения

  Не липсва избор на място за хранене на борда, но, отбележете, че някои от ястията могат да носят допълнителна такса. Това можете да проверите на интерактивния телевизор в стаите си, както и кой ресторант колко е запълнен към момента.

  Ресторанти и заведения с включена консумация

  Oasis of the Seas има три основни ресторанта за всички пътници и един, предназначен само за луксозните апартаменти.

  American Icon Grill (палуба 3): в American Icon вечерят пътниците, избрали опцията My Time Dining – между 5:15 и 9:30 вечерта. Можете да дойдете в ресторанта и без резервация, но е възможно да почакате. Ако изберете тази опция за вечеря, трябва да предплатите препоръчаните бакшиши. Закуската се сервира от 7 до 9 сутринта. Обяд се предлага, само когато корабът е в открито море. Никой от основните ресторанти не е оторен за обяд, когато корабът е на пристанище.

  Grande (палуба 4): ресторантът предлага вечеря с фискирани часове и места – от 6 или от 8:30 вечерта.

  Silk (палуба 5): ресторантът предлага вечеря с фискирани часове и места – от 6 или от 8:30 вечерта.

  Coastal Kitchen (палуба 17): това е ресторантът, запазен за пътниците от луксозните апартаменти и тези от програмата за лоялни клиенти на Royal Caribbean. Тук се сервира закуска, обяд и вечеря, а кухнята е Средиземноморска. Вечерята се предлага от 6 или 9:30 и се изисква предварителна резервация.

  Windjammer Marketplace (палуба 16): бюфетът на кораба е, можеби, мястото, където наистина ще усетите, че пътувате с още 6 000 души. Храната се предлага на щандове – плодове, салати, хляб и изделия от пекарната, риба и морски дарове, деликатесни меса, бургери, къри, десерти. Отворен е за закуска от 6:30 до 11, за обяд – от 11:30 сутринта до 3 следобед и за вечеря – от 5:30 до 9 вечерта.

  Park Cafe (палуба 8): идеално място за кафе, сандвичи и салати. Отворено е закуска, обяд и вечеря.

  Wipe Out Cafe (палуба 15): тъй като се намира близо до FlowRider, кафенето е добро място, където децата могат да си вземат хот дог, хамбургери, картофи, сандвичи и пица. Отворено е за обяд от 11:30 сутринта до 3:30 следобед. До кафенето има и машина за сладолед на самообслужване.

  Sorrento's Cafe (палуба 5): Sorrento's предлага няколко вида пица, като можете да създадете и ваша собствена. Отворено е 24 часа.

  Boardwalk Dog House (палуба 6): естествено тук можете да си вземете хот дог – пилешки, говежди или братвурст. Отворено е от 11:30 сутринта до 7 вечерта.

  Рум сервиз: Oasis of the Seas има отлично меню, включително  континентална закуска, плодове, сок, салати, сандвичи и предястия, пица, сирена и десерти. За поръчки от полунощ до 5 сутринта има такса от $3,95.

  Ресторанти и заведения без включена консумация

  Cafe Promenade (палуба 5): кафенето предлага всички видове кафета, бисквити, изделия от пекарната и сандвичи. Някои от топлите напитки са безплатни. Отворено е 24 часа.

  Johnny Rockets (палуба 6): заведението предлага бургери, картофки и шейкове. Таксата е $6,95 за обяд или вечеря. Закуската тук е безплатна.

  Solarium Bistro (палуба 15): бистрото предлага здравословни храни и ястия за закуска и обяд безплатно. За вечеря заведението се превръща в ресторант с изискана и здравословна кухня. Таксата за вечеря е $20.

  Vitality Spa Cafe (палуба 6): това е фреш барът на спа комплекса, но тук можете да си всемете безплатно и парфе с кисело мляко, сандвичи и ниско-калорийни сладкиши. За някои от фрешовете се заплаща.

  Хранене с доплащане

  Starbucks (палуба 5); цени според менюто: тук се предлагат всички видове кафета.

  Cups & Scoops (палуба 6); цени според менюто: в партньорство с Ben & Jerry's, тук се предлага качествен сладолед, мъфини и кексчета.

  Sabor (палуба 6); цени според менюто: отворен е за обяд и вечеря. Кухнята е мексиканска – гуакамоле, такос, пиле, ребърца, царевични емпанадас. Картофите и салсата са безплатни.

  Vintages (палуба 8); цени според менюто: това е винарната на Oasis of the Seas. Освен вино тук можете да си вземете и тапас. Отворена е за обяд и вечеря.

  Chops Grille (палуба 8); $39: Chops Grille е запазената марка на Royal Caribbean за стекхаус ресторант. Отворен е само за вечеря. Препоръчва се предварителна резервация.

  Izumi (палуба 4); цени според менюто за суши; $25 за хибачи вечеря: всички ястия, приготвени на хибачи, получават безплатно супа или салата, едамаме, пържен ориз или спагети, зеленчуци и десерт.Отворен е за обяд и вечеря.

  Giovanni's Table (палуба 8); $25 за вечеря, $20 обяд: ресторантът е италиянски, а храната вкусна и изискана. Отворен е за обяд и вечеря.

  150 Central Park (палуба 8); $40: това е най-изисканият ресторант на Oasis of the Seas, цената включва шест блюда, приготвени от шеф Майкъл Шварц. Всяко блюдо се поднася с определено вино.

  Chef's Table (палуба 17); $90: това събитие се организира само за 14 пътника. Започва с питие в Champagne Bar. Самата вечеря се състои от 6 ястия, като всяко се предлага с определено вино. Тъй като местата са ограничени, ще трябва да направите резервация достатъчно рано.

 • Забавление

  Повечето развлечения на Oasis of the Seas се организират на палуба 4 в Entertainment Zone. Имайте предвид, че нито едно от шоутата, които се поставят на кораба, не може да побере всички пътници. Ако наистина искате да видите нещо, то по-добре направете резервация преди да се качите на кораба.

  Театър

  Opal Theater (палуби 3, 4 и 5): театърът се простира на три палуби. Тук можете да гледате мюзикъла Котките. Има представления и на шоуто A Headliner Act.

  Studio B (палуба 4): театърът може да се използва с най-различни предназначения. Но основно е дом на ледената пързалка. Безплатно можете да карате кънки, когато корабът е в открито море. Поставя се и шоу на лед, на което малките зрители много се радват.

  AquaTheater (палуба 6): тук също се поставят много шоута с гмуркане, гимнастика и синхронно плуване.

  Comedy Club (палуба 4): в клуба можете да гледате комедийни шоута. Тук не се допускат малки деца.

  През деня

  Oasis of the Seas организира много събития през деня за своите гости – игри на тривия, дегустация на вина, уроци по танци, арт търгове, бинго, както и да посетите търговския център и фото галерията до него. Ако сте запалени по филми, можете да посетите AquaTheater. 3D филми на DreamWorks се прожектират в Opal Theater.

  Oasis има три зони с видео игри на кораба: на Boardwalk, на плауба 14 и на палуба 15.

  На кораба има детска въртележка.

  Central Park, с 12 175 вида растения и 56 дървета, предлага тихо и приятно място за отмора от множеството хора на борда.

  За спортните ентусиасти корабът предлага катерачни стени, зип линия, сърф и скайдайвинг симулатори, ледена пързалка, игрище за мини голф, игрище за баскетбол, тенис на маса.

  През нощта

  Oasis of the Seas предлага на пътниците си най-голямото казино по море - Casino Royale, на палуба 4. В казиното ще намерите 450 слот машини, много игрални маси за блек джак, рулетка и крапс. Има обособена стая за покер, бар и лаундж.

  В Boleros всяка вечер има кареоки за възрастни.

  За децата се организират паради с герои на DreamWorks.

 • Барове

  Blaze (палуба 4): нощен клуб с хип-хоп и поп музика.

  Jazz on 4 (палуба )

  Boleros (палуба 5)

  Globe & Atlas Pub (палуба 5)

  On Air (палуба 5)

  Champagne Bar (палуба 5)

  Rising Tide Bar (палуба 5)

  Schooner Bar (палуба 6)

  Sabor Tequileria (палуба 6)

  Dazzles (палуба 8): нощен клуб с жива музика и DJ.

  Trellis Bar (палуба 8)

  Diamond Lounge (палуба 11): отворен за пътниците от програмата за лоялни клиенти. Членовете могат да получат хапки и питиета безплатно тук от 5:30 до 8:30 вечерта.

  Pool Bar и Sand Bar (палуба 15)

  Sky Bar & Mast Bar (палуба 16)

  Wipe Out Bar (палуба 16)

  Solarium Bar (палуба 16)

  Suite Lounge (палуба 17)

  Suite Bar (палуба 17)

 • Басейни

  Басейните и водните забавления са концентрирани на палуба 15. Около основният басейн има много шезлонги. Недалеко от него се намира басейнът със солена вода със шезлонги и чадъри. Отделно от тях е спортният басейн, до който се намира аква парка за деца H20 Zone. На кораба има 9 малки горещи басейна.

  Solarium също има басейн с фонтани, но тук не се допускат деца под 16 години. 

 • Спа и фитнес

  Vitality Spa & Fitness  се простира на палубите 6 и 7. Към комплекса има кафене с фреш бар и здравословни храни, салон за красота, клиника по избелване на зъби, студио по акупунктура и поставяне на ботокс и филъри. Спа комплексът предлага всички видове терапии и масажи. Ако закупите терапия или масаж, получавате отстъпка при ползване на парна баня и сауна. Иначе достъпът до тях струва $30 за един ден или $299 за една седмица.

  Фитнес салонът е оборудван с кардио машини, колела, уреди и тежести. Безплатни са груповите тренировки по стречинг и тотал боди класовете. В салона има студио за спининг и студио за йога.

  На палуба 5 има пътека за бягане на открито.

 • За децата

  Royal Caribbean е в партньорство с DreamWorks. За децата се предлагат снимки с любими геори и представления в AquaTheater. Организира се и закуска с любими герои в American Icon два пъти на круиз, а цената й е $10, като се изисква предварителна резервация.

  Деца

  Програмата за деца на Royal Caribbean се провежда в клуба Adventure Ocean на палуба 16. Той отваря в 6:30 сутринта и затваря в 10 вечерта. Децата се водят за обяд в Wipe Out Cafe, а за вечеря – в Windjammer. Малките пътници са разелени в три възрастови групи: Aquanauts (от 3 до 5 години), Explorers (от 6 до 8 години) и Voyagers (от 9 до 11 години). В Adventure Ocean не се допускат деца с пелени.

  Royal Caribbean има програма и за деца с аутизъм.

  Предлага се почасово гледане на деца (от 3 до 11 години) в детския комплекс от 10 вечерта до 2 през нощта за $6 на час на дете.

  За децата от 6 месеца до 3 години се предлагат услугите на детската градина  Royal Babies & Tots, а цената е $8 на час. В клуба има зона за игра и зона за сън.

  Royal Caribbean предлага и почасово гледане на деца (над 1 година) в каютата.  Цената е $19 на час.

  Тинейджъри

  Royal Caribbean разделя тинейджърите в две групи - от 12 до 14 години и от 15 до 17 години. За тях са предвидени три клуба: Living Room, място за отмора и почивка; Fuel, дискотека за тинейджъри; Аркада, с видео игри. На борда има вечерен час за деца под 18 години – 1часа през нощта.

 • Дрес код

  Круизите от 7 нощувки имат по две официални вечери и пет неофициални. Дрес код за официалните вечери има само в основните ресторанти. Въпреки че можете да наемете смокинг на борда, много от мъжете предпочитат тъмни или спортно-елегантни костюми. Жените обикновено обличат коктейлни или дълги вечерни рокли.

 • Други

  Рецепцията е на палуба 5, където се намира и бюрото за екскурзии, бюро продажби, ако искате да закупите още един круиз, фото галерията и няколко банкомата. Медицинският център е на палуба 2, като в него има и рентген машина.

  На борда на Oasis of the Seas можете да пазарувате от много маркови магазини като: Michael Kors и Kate Spade, Solera (грим и парфюми), дрехи, часовници и бижута, Port Merchant (безмитен алкохол и цигари). За децата можете да намерите бански и тениски, както и принадлежности за плуване и гмуркане.

  На палуба 8 Park West имат малка арт галерия, а до нея ще намерите студиото за портрети.

  На палуба 11 се намира библиотеката.

  На палуба 14 е залата за игра на карти, судоку и други игри Seven Hearts Card Room.

  На палуба 3 има конференти зали. На две места на кораба ще намерите компютри, свързани с интернет и принтер. Достъп до интернет има през интерактивния телевизор в каютата.

  На борда на Oasis of the Seasима много бърз Wi-Fi интернет. Цената е $15 на ден на устройство.

  На кораба няма пералня на самообслужване, но обслужващият персонал може да извърши тази услуга срещу $30.

  Ако не можете да намерите нещо или се изгубите, навсякъде има дигитални карти, с които да се ориентирате по-лесно на кораба.

 • Такси

  Royal Caribbean начислява по $13,50 на човек на ден бакшиш ($16,50 за лускозните апартаменти). Те могат да се предплатят или да се начисляват всеки ден. Пътниците могат да променят или премахнат бакшишите на рецепцията. 18% бакшиш се добавя към всички покупки на напитки и в спа комплекса. Валутата на борда е щатски долар. На рецепцията ще намерите и обменно бюро.Цената на круиза включва:

пристанищни такси 

 - круиз по избрания маршрут

- настаняване в съответния тип стая

- хранене в определени ресторанти и бюфетни зони (закуска, обяд и вечеря и допълнителни хранения)

- някои напитки (вода, обикновено кафе и чай по време на хранене)

- почти всички забавления на борда (изисква се предварителна резервация)

Цените са на човек при двойна заетост. Всичики посочени в сайта цени могат да бъдат променяни без предизвестие от страна на круизните компании. 

 

Допълнително задължително се заплащат:

 

- такса за обслужване на кораба

Royal Caribbean начислява по $13,50 на човек на ден бакшиш ($16,50 за лускозните апартаменти). Те могат да се предплатят или да се начисляват всеки ден. Пътниците могат да променят или премахнат бакшишите на рецепцията. 18% бакшиш се добавя към всички покупки на напитки  и в спа комплекса.

Цената не включва:

- алкохолни, безалкохолни напитки и коктейли 

- интернет

- СПА процедури 

- брегови екскурзии

- медицински услуги на борда

- застрховка при пътуване в чужбина 

- други разходи от личен характер

 • Важно:

Посочените в сайта цени, дати и маршрути имат информативен характер, подлежат на промяна по всяко време без предизвестие от страна на круизните компании и нямат обвързващ характер нито за круизна агенция Cruise Travel BG, нито за самите круизни компании. Крайната цена на круиза се определя в отделна писмена оферта, изпратена по имейл и направена въз основа на реална временна резервация на стая, за конкретни гости, с посочени точни имена и дати на раждане. Клиентът има право да приме офертата, като извърши заплащане на депозит и получи номер на резервация от круизната компания. Офертата няма обвързващ характер и може да се отхвърли от клиента без прилагане на неустойки.Попълнете и изпратете формата, за да заявите вашия круиз