Българският круизен портал
 • Дестинация
 • Продължителност
 • От
 • До
 • Круизна компания
 • Круизен кораб
 • Начално пристанище
11 дни Южна и Северна Европа от Генуа
Стартови цени на круиза за дата на отплаване 18.04.2018
Суит
от 2109 €
Стая с балкон
от 1309 €
Външна стая с прозорец
от 959 €
Вътрешна стая
от 609 €
Програма на пътуването
Ден Пристанище Пристига Отплава
1 Генуа (Италия) - 17:00
2 Марсилия (Франция) 08:00 18:00
3 Барселона (Испания) 08:00 18:00
4 Ден по море - -
5 Кадис (Испания) 09:00 17:00
6 Лисабон (Португалия) 08:00 15:00
7 Вѝго (Испания) 10:00 16:00
8 Ден по море - -
9 Саутхамптън (Англия) 08:00 20:00
10 Хавър (Франция) 08:00 20:00
11 Ден по море - -
12 Хамбург (Германия) 06:00 -
Карта на маршрута
Meraviglia


MSC Cruises е най-голямата частна круизна комания в света, с общ брой служители 16 300 души, работещи в 45 държави.

От Юни 2014 г. MSC Cruises е част от Mediterranean Shipping Company S.A. - втората по големина компания за превоз на карго товари по море в света.

MSC e европейска круизна компания, създадена в Италия през 1960 г. Днес седалището и адресът на управление са в Женева, Швейцария.

Атмосферата на корабите от флотилията е оживена и цветиста, което означава и много шумна понякога. Това се дължи и на факта, че много от пътниците са италиянци и съответно много по-разговорливи и дружелюбини от британците или северно-американците. Изключение прави само Yacht Club – който е като отделен луксозен кораб на кораба, но за неговото спокойствие и лукс се плащат доста високи цени....

 • Техническа информация

  1. Брой екипаж: 1536
  2. Година на пускане на вода: 2017 година
  3. Брой палуби: 15
  4. Тонаж: 167 600 тона
  5. Брой пътници: 4500
  6. Флаг: Панама
   
 • За кораба

  Корабът е пуснат по вода на 04.06.2017г. на бляскава церемония в Хавър, Франция, на която беше поканена кръстницата на MSC Meraviglia и филмовата икона София Лорен. Това е най-големият кораб, изграден някога от европейска круизна линия.

  Meraviglia означава „чудо“ на италиянски. Може да се похвали с някои атракции, които за пръв път се показват по море, например първият Cirque du Soleil по море, който е създал две шоута ексклузивно за кораба. Meraviglia предлага последна технология гривни за ръка (подобни на RFID гривните на Royal Caribbean при корабите от клас Quantum), чрез които пътниците могат да плащат, да резервират терапии и масажи в спа комплекса или места в ресторанти, както и да открият къде се намират децата им във всеки един момент.

  Друга отличителна черта е палубата за разходки на закрито, като таванът е покрит с LED екран за прожекции, дълъг 80 метра. Това е центърът за социални контакти и срещи на кораба, с много магазини, ресторанти и барове. Тук се провеждат и много паради и представления.

  През март 2019г. по вода ще бъде пусната посестримата на MSC Meraviglia, MSC Bellissima. Още два кораба с наименование Meraviglia Plus, с още по-голям капацитет от 6 300 пътници, са планирани да бъдат пуснати по вода през октомври 2019г. и през септември 2020г.

  Всички кораби са проектирани така, че да изпускат минимално въглеродни и водни вредни емисии и да са енергийно ефективни.

 • Каюти

  За семействата са създадени специално свързани каюти (до три), в които могат да отседнат до 10 пътника. На борда има и студиа каюти за пътуващите сами.

  Корабът също разполага с най-големия MSC Yacht Club – луксозен кораб в кораба, достъпът до който е само с карта-ключ. Той е разположен на три палуби и има 78 луксозни каюти, 15 каюти от вътрешността и 2 луксозни апартамента. Двата апартамента са с отделен хол и два балкона. Yacht Club разполага със свой басейн, палуба с шезлонги, лаундж и ресторанти.

 • Ресторанти и заведения

   

  Ресторанти и заведения с включена консумация

  Предстои информация

  Ресторанти и заведения без включена консумация

  Предстои информация

 • Забавление

  Най-голямата атракция е Cirque de Soleil, които имат две представления на круиз от 6 нощувки. Представленията са в The Carousel Lounge – сцена с места за публиката, подредени в кръг и капацитет от 413 зрители. Всяко шоу трае 40 минути.

  Другата атракция е палубата за разходки на открито, чийто таван е покрит с 80-метров LED екран. На него се прожектират гледки, снимки и различни проекти на линията.

  На кораба има увеселителен парк на два етажа и лаундж със сцена за развлечения.

 • Барове

  Предстои информация

 • Басейни

  Предстои информация

 • За децата

  Предстои информация

 • Дрес код

  Предстои информация

 • Други

  Предстои информация

 • Такси

  Предстои информацияПосочените цени са на човек, формирани при двойна заетост и включват:

- настаняване в избрания вид каюта за периода на целия круиз
- пристанищни такси във всички точки от маршрута
- изхранване на пълен пансион на борда (закуска, обяд, вечеря, следобедна закуска, нощен бюфет съгласно програмата на борда) 
Някои напитки на борда:
- 24 часа - наливна вода, американско кафе в зоната на бюфета;
- по време на храненията на бюфет - наливна вода, филтърно кафе, чай;
- закуска в основен ресторант - избор от чайове, филтърно кафе, разтворимо кафе, горещ шоколад, мляко, сокове;
- обяд и вечеря в основен ресторант - няма включени напитки;
- ежедневно почистване на каютите;
- дневни и вечерни развлечения на борда на кораба (анимация и шоу протрами);
- ползване на откритите басейни, шезлонги, хидромасажни вани на открито, плажни хавлии;
- ползване на закрития басейн (само на MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Divina и MSC Preziosa);
- ползване на фитнес центъра (има изисквания за възраст и облекло);

Всички кораби предлагат услуги като фризьорски и козметични салони, сауна и масаж, гимнастически салон, пералня и фотографски услуги, които се заплащат на цени, обявени на борда. Заплащат се още казиното, видео игрите; 4D киното и F1 симулатора (на MSC Splendida и MSCFantasia), както и голф симулатора (MSC Sinfonia). На борда безплатно може да се използва модерен фитнес салон.

При круизите на MSC има няколко вида тарифи, които може да изберете за дадена категория каюта. Цената, показана на сайта отразява най-ниската възможна цена за съответната каюта:

Каютите от клас Bella се характеризират с по-ограничени условия на резервация и ползване на някои екстри на борда на кораба, в сравнение с каюти от клас Fantastica. При тях: - промени и анулации след потвърдена резервация за круиз не са разрешени; - рум сервиз, закуска в каютата, някои занимания за деца се заплащат.

Цените на каютите клас Fantastica включват гъвкави условия на резервация и повече преференции за настанените в тях: - безплатни промени на имена и дати след потвърдена резервация за круиз; - възможност за анулация на резервация при определени условия; - приоритет пред гости в каюта Bella, при избор на време и място за хранене в основните ресторанти; - 50% отстъпка за спортни занимания с инструктор (пр. йога) - 24 ч. рум сервиз, закуска в каютата, специално организирани занимания за деца, без заплащане.

Каютите с балкон от клас Aurea дават най-много привилегии и гъвкавост при резервации.
При тях получавате безплатни промени на имена и дати след потвърдена резервация за круиз и всички други привилегии, валидни за клас Fantastica и Bella и още: - неограничен брой напитки по време на всички хранения;
- безплатно ползване на термалната зона в Спа центъра + безплатни еднократно: балийски масаж, солариум; приоритет при запазване на СПА процедури
- приоритетна регистрация (чекиране); приоритетно качване на багажа до каютата в първи ден на круиза;
- приоритетен избор на разположение на каюта; време и място на хранене, както и възможност за хранене без предварително запазване на час;
- луксозни козметични продукти за баня, халат, пантофи;
- безплатен достъп до обособена ВИП зона на откритата палуба (Sun deck)

За постигане на високо качество на предоставяните от MSC Cruises услуги на борда на корабите, круизната компания стимулира персонала чрез допълнителна такса за обслужване.
Такса обслужване е сума, която се начислява автоматично в бордната сметка на всеки пасажер и се заплаща в края на пътуването.
Размерът на таксата за обслужване се фиксира в зависимост от продължителността на круиза и дестинацията, но Вие ще бъдете уведомени за тяхната стойност в изговтената от нас оферта. 
 

Важно: Посочените в сайта цени, дати и маршрути имат информативен характер, подлежат на промяна по всяко време без предизвестие от страна на круизните компании и нямат обвързващ характер нито за круизна агенция Cruise Travel BG, нито за самите круизни компании. Крайната цена на круиза се определя в отделна писмена оферта, изпратена по имейл и направена въз основа на реална временна резервация на стая, за конкретни гости, с посочени точни имена и дати на раждане. Клиентът има право да приме офертата, като извърши заплащане на депозит и получи номер на резервация от круизната компания. Офертата няма обвързващ характер и може да се отхвърли от клиента без прилагане на неустойки.

 •  

 Попълнете и изпратете формата, за да заявите вашия круиз