Българският круизен портал
 • Дестинация
 • Продължителност
 • От
 • До
 • Круизна компания
 • Круизен кораб
 • Начално пристанище
7 дни Гръцки острови от Венеция
Стартови цени на круиза за дата на отплаване 01.07.2018
Суит
от 1759 €
Стая с балкон
от 1179 €
Външна стая с прозорец
от 1009 €
Вътрешна стая
от 809 €
Програма на пътуването
Ден Пристанище Пристига Отплава
1 Венеция (Италия) - 17:00
2 Бари (Италия) 14:00 20:00
3 Корфу (Гърция) 09:00 14:00
4 Санторини (Гърция) 12:30 20:30
5 Миконос (Гърция) 06:30 17:00
6 Ден по море - -
7 Дубровник (Хърватия) 08:00 14:00
8 Венеция (Италия) 09:00 -
Карта на маршрута
Deliziosa


Costa е най-голямата Европейска круизна компания. С флотилия от 16 кораба, които плават из целия свят, можете да се потопите в магията на пътуването, без значение дали сте на романтична почивка с половинката, на семейна ваканция или просто искате да разпуснете. 

Каютите на Costa са модерно обзаведени, с удобни матраци и класическо морско усещане. Безспорно "черешката на тората" при плаване с Costa е Samsara SPA - СПА центърът на всички кораби от семейство Costa....

 • Техническа информация

  1. Брой екипаж: 1050
  2. Година на пускане на вода: 2010 година
  3. Брой палуби: 17
  4. Тонаж: 92 600 тона
  5. Брой пътници: 2260
  6. Флаг: Италия
   
 • За кораба

  Costa Deliziosa, посестримата на Costa Luminosa, е топъл и своеобразен кораб с опростено разположение и лесен за ориентиране. Корабът дебютира през февруари 2010г. като представлява еволюцията на ретро стила за линията. А какво означава това? Costa е европейска компания, със седалище в Италия. Също като другите круизни компании е строила през годините усилено огромни кораби като Costa Pacifica и Costa Serena, които са най-големите във флотата й. Luminosa и Deliziosa са по-малки, но по нищо не отстъпват на своите конкуренти. 

  И двата кораба са построени, за да могат да преминават през Панамския канал и така могат да плават до много повече дестинации. Въпреки по-малките си размери, Deliziosa предлага всички мега забавления на Costa – Grand Prix симулатор, огромен спа комплекс, страхотен детски клуб. На борда има машини на самообслужване, където можете да проверите бордната си сметка, да си направите резервации за ресторанти, да видите каква е дневната програма, да си запазите час за спа терапия.

  Макар Costa да привлича основно пътници от Европа, линията всъщност е част от корпорацията Carnival Cruise Lines. Така че корабът като дизайн и разположение напомня много на корабите на Carnival.

  Costa Deliziosa е достатъчно голяма, за да предложи няколко ресторанта, плувни басейна и много варианти за почивка и забавления. Той е и достатъчно малък, за да мине през Панамския канал, а това означава и много интересни и екзотични дестинации в сравнение с тези на мега-корабите. 

  Пътниците на Deliziosa

  На круизите в Средиземно море повечето пътници са от Европа и то от всички възрастови групи. През лятото има много семейства с деца. При круизите извън Европа, пътниците са по-възрастни, със средна възраст от 65 години. Като цяло най-голямата група е тази на италиянците, следвана от германците, французите, северно-американците и азиатците.

 • Каюти

  Deliziosa има разнообразие от категории каюти, като от 1 130 стаи 662 са с тераси, а 106 са луксозни апартаменти. Costa разделя каютите си от всяка категория на стандартни и луксозни. Стандартните обикновено са на по-ниските палуби, а луксозните носят определени екстри като безплатна поръчки и континентална закуска от рум сервис, резервации за основния ресторант, отстъпки от цената на следващия круиз.

  Всяка стая има телевизор, климатик, мини бар, сейф, сешоар и телефон.

  Каюти от вътрешността: всяка е с размери от 15 кв. м.

  Каюти с изглед към океана: всяка е с размери от 18 кв. м.

  Каюти с тераси: всяка е с размери от 32 кв. м.

  Каюти от категория Samsara Spa: те са два типа – стаи (от 15 до 32 кв. м.) и апартаменти (33 кв. м.). Те идват със спа пакет – спа терапии, хранене в ресторант Samsara, мини бар меню със здравословни храни и напитки, безплатен рум сервиз.

  Мини луксозни апартаменти: всеки от 25 кв. м.

  Луксозни апартаменти (стандартни): всеки от 38 кв. м.

  Луксозни апартаменти Grand Suites: всеки от 52 кв. м.

  Луксозни апартаменти Panorama Suite: всеки е с размери от 62 кв. м.

  Екстрите, които пътниците от луксозните апартаменти получават са: 24 часа услуги от портиер и иконом, приоритет при качване и слизане, безплатен рум сервиз и контенентална закуска и резервации за вечеря в основния ресторант.

 • Ресторанти и заведения

   

  Ресторанти и заведения с включена консумация

  Ristorante Albatross: това е основният ресторант на Costa Deliziosa. Разположен е на палуба 2. Отворен е за закуска (от 7:30 до 9:30), обяд (от 12 до 2 следобед) и вечеря (с фиксирани часове и места от 7:15 или от 9:30).

  Закуската предлага стандартните артикули – деликатесни меса и сирене, изделия от пекарната, мюзли и мляко, яйца. Обядът е по-тих в сравнение с бюфетът. Менюто предлага предястия, супа, паста, основни ястия и десерти. Ако нищо не ви хареса, можете да поръчате винаги готовите спагети, пиле или риба. Вечерята е голямото събитие на кораба – съвременен меланж от различни европейски кухни, като преобладаваща е италиянската. Менюто включва предястие, супа, паста, основно ястие, салата, сирене и десерт. 

  Ristorante Buffet Muscadins (палуба 9): предлага закуска (от 7 до 10 сутринта), обяд (от 12 до 2:30 следобед) и следобедна закуска с чай (от 4 до 5). Щандовете с храна включват европейски и американски любими ястия. В определени вечери бюфетът е отворен и за вечеря.

  Страхотно място за закуска и обяд е малкият бюфет край основния басейн Lido Azzurra Blu с малки щандове и много маси на открито. Басейнът има подвижен покрив, който се спуска при лошо време. 

   

  Ресторанти и заведения без включена консумация

  Club Deliziosa (палуба 10): това е бутиковият ресторант на кораба. Храната е превъзходна, а таксата е 25 евро. 

  Samsara Restaurant (палуба 2): ресторантът е за пътниците, закупили спа пакет. За останалите таксата е 25 евро, но само ако има свободни места. Отворен е за закуска, обяд и вечеря. Изисква се резервация. 

  Caffeteria Sugar (палуба 3): кафене с много шоколад и сладкиши. 

  Рум сервиз: предлага храна 24 часа, но е безплатна само за пътниците от луксозните апартаменти и закупилите спа пакет. За останалите таксата е 5 евро за закуска и 2 евро за останалите артикули от менюто.

 • Забавление

  Teatro Duse е разположен на палубите1, 2 и 3.  На сцената му се поставят много музикални и танцови представления.

  На палуба 2 е 4D киното Etoiles.

  Galus Casino (палуба 2) предлага стандартните слот машини и игрални маси. До него има аркадни игри и лаундж за пушене. На същата палуба е и дискотеката Discoteca Sharazad, отворена до късно през нощта. Жива музика има в Alcazar Bar and Lounge точно срещу дискотеката. 

   

 • Барове

  На палуба 3 е Excite Piano Bar, а в края на палубата е Valhalla Bar and Lounge.

 • В Grand Bar Mirabilis се изнасят много шоу програми и има място за танци.

 • Басейни

  Costa Deliziosa има два басейна на палуба 9 – Azzurro Blu Рool и Acqua Regina Pool. Край Azzurro Blu Рool  има два малки басейна с гореща вода, много шезлонги, огромен екран за филми и сцена за музика с много място за танцуване. Около втория басейн също има по-малки с гореща вода. На палуба 11 близо до детския клуб Squok Club има плитък басейн за деца.

  Samsara Spa (спа комплексът) е винаги една от силните страни на корабите Costa. Разположен е на палубите 9 и 10. В него има басейн за таласотерапия, ароматизирана парна баня, всички видове терапии, процедури и масажи, акупунктура, чайна и азиатска зала за релаксация. За парната баня и сауната се заплаща, като достъпът на пътниците от луксозните апаратаменти и каютите Samsara е безплатен.

  Deliziosa предлага някои забавления от последни технологии – голф симулатор,  Grand Prix симулатор.

  На палуба 11 има пътека за бягане на открито, писта за каране на ролери/кънки, както и спортно игрище за различни спортове.

 • За децата

  Корабът е идеален за семейства с деца. Клубовете за деца са Squok Club и  the Teen Zone, както и външните басейни и игрални площадки за деца.Те се намират на палубите 10 и 11. Деца под 6 месеца не могат да се качат на борда.

  Програми и занимания се предлагат за деца от 3 до 17 години, като децата са разделени в следните възрастови групи: Mini (от 3 до 6 години), Maxi (от 7 до 11 години), Teen Junior (от 12 до 14 години) и Teen (от 15 до 17 години). Работното време на клубовете е: сутрин от 9 до 12, следобед от 3 до 6 и вечер от 9 до 11:30. Деца под 3 години могат да посещават клубовете само с придружител.

  Родителите могат да ползват (при поискване) детски легла, столове за хранене, пюрирана храна и затоплители за шишета.

  За любителите на видео игрите е PlayStation World.

 • Дрес код

  Повечето нощи са неофициални, като препоръчаното облекло е ежедневно, подходящо за курорт. На европейските плавания има една или две гала вечери, в зависимост от продължителността на круиза. На тях се препоръчват костюми за мъжете и коктейлни рокли за жените. В ресторантите не се допускат бански, джапанки, къси гащи/шорти, както и дънки.

 • Други

  Рецепцията и бюро екскурзии са на палуба 2.

  На палуба 3 са фото и арт галериите, малкият параклис, библиотеката с интернет терминали и търговският център. Освен интернет терминалите на кораба има и Wi-Fi интернет, като пътниците могат да си закупят пакети с минути за ползване.

 • Такси

  Валутата на борда е евро. За круизите извън Европа, линията начислява автоматично 7 евро бакшиш на човек на ден, (за деца над 15 години). При круизите в Европа – бакшишът е 8 евро на човек на ден. - пристанищни такси 
- круиз по посочения маршрут
- настаняване в избрания вид каюта за периода на целия круиз
- хранене на пълен пансион на борда (закуска, обяд, вечеря, следобедна закуска,  съгласно програмата на борда)
- по време на храненията на бюфет - наливна вода и чай
- ежедневно почистване на каютите
- дневни и вечерни развлечения на борда на кораба (анимация и шоу програми)
- ползване на откритите басейни, шезлонги, хидромасажни вани на открито, плажни хавлии
- ползване на фитнес центъра и спортното игрище
- някои групови спортни занимания (аеробика)

 • Важно:

Цените са на човек при двойна заетост. Посочените в сайта цени, дати и маршрути имат информативен характер, подлежат на промяна по всяко време без предизвестие от страна на круизните компании и нямат обвързващ характер нито за круизна агенция Cruise Travel BG, нито за самите круизни компании. Крайната цена на круиза се определя в отделна писмена оферта, изпратена по имейл и направена въз основа на реална временна резервация на стая, за конкретни гости, с посочени точни имена и дати на раждане. Клиентът има право да приме офертата, като извърши заплащане на депозит и получи номер на резервация от круизната компания. Офертата няма обвързващ характер и може да се отхвърли от клиента без прилагане на неустойки.

 Попълнете и изпратете формата, за да заявите вашия круиз