Българският круизен портал
 • Дестинация
 • Продължителност
 • От
 • До
 • Круизна компания
 • Круизен кораб
 • Начално пристанище
7 дни Западни Кариби от Форт Лодърдейл
Кораб
Отплава
Пристига
Пристанища
Дати на отплаване
Стартови цени на круиза за дата на отплаване
Програма на пътуването
Ден Пристанище Пристига Отплава
Карта на маршрута
Harmony of the Seas


Royal Caribbean е втората най-голяма круизна компания в света след Carnival и в момента има пазарен дял от около 22% от круизите в световен мащаб.

Флотилията на компанията се състои от 26 кораба, разделени в 7 категории.

Quantum, Oasis и Freedom са най-новите и атрактивни класове на компанията. Корабите варират от средно големи и средно стари, до мега големи и ултра модерни. Трите най-големи кораба в света са именно на Royal Caribbean - Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony of the Seas....

 • Техническа информация

  1. Брой екипаж: 2100
  2. Година на пускане на вода: 2016 година
  3. Брой палуби: 16
  4. Тонаж: 227 000 тона
  5. Брой пътници: 5479
  6. Флаг: Бахамски острови
 • За кораба

  Това е най-големият круизен кораб в света. Harmony of the Seas буквално е претрупан със забавления – водни пързалки, катерачни стени, сърф симулатори, ледена пързалка, басейни, спа и жива музика. Целият кораб вибрира ден и нощ от положителна енергия.

  За да е по-лесно за пътниците да се ориентират на кораба и бързо да намерят любимите си места, Royal Caribbean веведе концепцията на „кварталите“. Тази концепция е представена за пръв път на кораба Oasis of the Seas през 2009г. идеята е подобни зони и дейности да се групират по квартали. На кораба има 7 квартала: Central Park – тихо и спокойно място на въздух; Boardwalk – тук всичко е в стил увеселителен парк; Royal Promenade – тук се намират магазините и ресторантите; Entertainment Place – в този квартал са разположение театрите и клубовете, където се поставят различни шоута, комедии, свири се джаз; Youth Place – зоната за забавления на деца; Vitality Sea Spa and Fitness Center – спа комплекс и фитнес салон; Pool and Sports Zone – спортната зона, където пътниците могат да спортуват на открито и да се наслаждават на слънцето и водата.

  Пътниците на Harmony

  Най-големият круизен кораб в света, естествено, привлича пътници от всички възрасти. През лятото има много семейства с малки деца. Пътниците са основно от Северна Америка и Обединеното Кралство.

 • Каюти

  Всички каюти на Harmony of the Seas са в една и съща цветова гама и с много място за багаж. Всички имат сейфове, мини бар, телефон, сешоари и огромни телевизори. Осветлението и отоплението във всички е съобразено с концепцията на линията за енергийна ефективност. Контактите са 110V и 220V. В стаите има и USB букси за зареждане на устройства.

  На борда има много каюти, подходящи за хора с увреждания и в инвалидни колички.

  Каюти от вътрешността: най-малките са с размери от 45 кв.м. По-големите са с размери от 52 кв.м. и имат виртуален балкон – екран, покриващ цялата стена, на която се прожектира гледката към океана в момента.

  Каюти с изглед към океана: стандартните каюти с изглед към океана са с размери от 54 кв.м. В зависимост от разположението си на кораба размерите варират като най-големи са фамилните каюти – 82 кв.м.

  Студио каюти: Harmony of the Seas предлага две категории студио каюти – от вътрешността (31 кв.м.) и с изглед към океана (31 кв.м.). Предназначени са за хора, които пътуват сами.

  Каюти с тераси: каютите с тераси започват от 55 кв.м., а терасите варират от 15 до 24 кв.м. Фамилните каюти са с големина от 82 квадратни метра и тераси от 25 кв.м. Тук могат да отседна до 6 човека.

  Луксозни апартаменти: Harmony of the Seas предлага три категории в програмата си „Royal Suite Class“: Sea Class, Sky Class и Star Class. Всички пътници, отседнали в луксозните апартаменти имат достъп до ресторанта Coastal Kitchen за вечеря, получават бутилки с вода, луксозни принадлежности за баня от марките Hermes, Ferragamo и L'Occitane (в зависимост от категорията), халати за баня и матраци Рillow Тop.

  Пътниците от Sky Class имат целодневен достъп до ресторанта Coastal Kitchen, хранене в апартамента, безплатен интернет, безплатен ден – парна баня и сауна, в спа комплекса, подарък за „Добре дошли!“, услугите на портиер за резервиране на ресторанти, театрални постановки, достъп до палуба 17, предназначена само за пътниците от луксозните апартаменти и качване и слизане с приоритет.

  Пътниците от Star Class имат безплатни студени и горещи напитки, коктейли и мини бар, достъп до осемте ресторанта на кораба, безплатни фитнес тренировки, филми в апартамента, луксозни матраци, чаршави, кърпи и халати за баня, както и услугите на портиер.

 • Ресторанти и заведения

  Harmony of the Seas има много ресторанти и заведения, където можете да похапнете без допълнително да плащате. Разнообразието е голямо и винаги можете да си намерите място.

  Ресторанти и заведения с включена консумация

  Main Dining Room (палуби 3, 4 и 5): основният ресторант е разделен в три зони: American Icon (палуба 3), предлага вечеря във фиксирани часове и места; The Grande (палуба 4) и Silk (палуба 5) – те предлагат опцията My Time Dining. Закуска се сервира всеки ден в American Icon. American Icon също предлага и обяд, но само когато корабът е в открито море.

  Sorrento's Pizzeria (палуба 5): намира се в Royal Promenade. Заведението предлага пица на парче или по поръчка. Отворено е от обяд до късно вечер.

  Cafe Promenade (палуба 5): Cafe Promenade предлага леки закуски за закуска, обяд и вечеря, както и чай и кафе. Отворено е 24 часа.

  Boardwalk Dog House (палуба 6): предлага ход дог – традиционен говежди Coney Island Dog, братвурст или пилешка наденица. Отворено е от 11:30 сутринта до вечерта.

  Vitality Cafe (палуба 6): намира се във Vitality Spa комплекс. Менюто вклюва плодово парфе, пресни плодове и фреш. Кафенето е отворено в часовете на спа комплекса.

  Park Cafe (палуба 8): намира се в Central Park и предлага сандвичи, салати и ниско-калорични храни за закуска и обяд.

  Mini Bites (палуба 15): сервират се мини ястия и хапки. Има и машина за безалкохолно на самообслужване. Заведението е отворено от обед до късния следобед.

  Solarium Bistro (палуба 15): бистрото се намира в Solarium, в който не се допускат деца. Заведението е отворено за закуска, обяд и вечеря. Предварителна резервация не се изисква, но е препоръчителна.

  Windjammer Marketplace (палуба 16): това е бюфетната зона на кораба. Мястото е винаги пълно с хора – закуска, обяд и вечеря. Храната се предлага на щандове – омлети, сандвичи, плодове, супи, салати, топли ястия, десерти, а обслужващият персонал е бърз и много любезен. Тук няма официален дрес код. Близо до басейна на палуба 15 се има машина за сладолед на самообслужване.

  Coastal Kitchen (палуба 17): Coastal Kitchen е отворен само за пътниците, отседнали в луксозните апартаменти, както и тези от програмата за лоялни клиенти на линията Pinnacle Members of Royal Caribbean. Кухнята е Средиземноморска и Калифорнийска.

  Ресторанти и заведения без включена консумация

  Izumi Hibachi and Sushi (палуба 4); цени според менюто, или $35 или $40 за хибачи ястия: ресторантът предлага суши, сашими, азиатски спагети, супи, салати. Суши се предлага и за обяд и вечеря. Хибачи се предлага само за вечеря.

  Sabor Taqueria and Tequila Bar (палуба 6); цени според менюто: това е мексикански ресторант. Намира се на Boardwalk и е отворен за обяд и вечеря.

  Johnny Rockets (палуба 6); $6.95: предлага хамбургери, пържени картофи, ход дог за обяд и флабджак, пържени яйца и картофени крокети за вечеря.

  Starbucks (палуба 6); цени според менюто: предлагат се всички видове кафе. Намира се в Boardwalk.

  Chops Grille (палуба 8); $39: Chops Grille е запазената марка стекхаус ресторант на Royal Caribbean. Отворен е само за вечеря.

  150 Central Park (палуба 8); $45 (меню от три ястия) или $89 (меню от четири ястия и вино): ресторантът е „произведение“ на шеф Майкъл Шварц. Намира се в Central Park.

  Jamie's Italian (палуба 8); $20 обяд, $25 вечеря: ресторантът работи с известният шеф Джейми Оливър. Намира се в Central Park. Кухнята е италиянска. Отворен е за обяд и вечеря.

  Wonderland (палуби 11 и 12); $49: ресторантът е вдъхновен от „Алиса в страната на чудесата“. Храната е иновативна с концепция от молекулярната гастрономия. Заведението е отворено само за вечеря.

  Рум сервиз; цени според менюто: много от артикулите са безплатни – континентална закуска, супи, салати. Но за ястията от кухнята на Майкъл Шварц се доплаща по $4,95. Топлата закуска също се доплаща. Поръчките между 11 вечерта и 6 сутринта струват $4,95.
   

 • Забавление

  Театър

  Големите представления на Harmony of the Seas се поставят в Royal Theater, който се намира на палубите 4 и 5. Можете да гледате различни мюзикали, шоута с жонгльори, вентрилогисти и музика на живо.

  В Studio B – ледената пързалка, е на палуба 4. Тук също можете да гледате преставления, но на лед.

  Aqua Theatre е огромен воден театър на палуба 6. Представленията тук включват: акробати, артистично гмуркане и циркови изпълнения на въже, във въздуха, на трапец и други.

  Без значение кое шоу ще посетите, трябва ви резервация.

  През деня

  През деня се организират игри като тривия, стратегически игри и пъзели в Puzzle Break Center на палуба 14 или състезания по баскетбол, пинг-понг и покер. Можете да играете бинго или да отидете на уроци по танци.

  Можете да карате кънки на лед в Studio B.

  На кораба има и увеселителен парк.

  Ultimate Abyss е 10-етажна пързалка, която започва на палуба 16 и свършва на палуба 6. Спускането трае 12 секунди.

  Можете да опитате и зип линията на кораба от палуба 16 до палуба 15. Спускането трае 7 секунди.

  На кораба има три водни пързалки: Typhoon, Cyclone и Supercell. FlowRiders е симулатор за сърфинг, където пътниците могат да упражняват спорта. Можете да си наемете и инструктор.

  На палуба 6 се намират две катерачни стени. На нея не се допускат деца под 6 години.

  На палуба 15 има игрище за мини голф.

  През нощта

  През нощта атмосферата е наелектризирана от емоции и приятни изживявания. По това време наистина се усеща колко много хора пътуват на кораба.

  На палуба 4 се намира казиното, където ще намерите голям брой слот машини и игрални маси за блек джак, крапс и рулетка. Тук има и бар. Това е единственото заведение, в което се пуши.

  В Attic на палуба 4 има комедийни шоута, но тук не се допускат деца. Шоута са безплатни, но се изисква резервация.  На същата палуба можете да послушате джаз на живо в Jazz. Друго страхотно място да слушате музика е Royal Promenade на палуба 5.

 • Барове

  Casino Bar (палуба 4): пушенето е разрешено

  Boleros (палуба 5).

  Boot & Bonnet Pub (палуба 5)

  Rising Tide Bar (от палуба 5 до палуба 7)

  Bionic Bar (палуба 5): тук барманите са роботи

  Schooner Bar (палуба 6)

  Vintages (палуба 8)

  Trellis Bar (палуба 8)

  Dazzles (палуби 8 и 9)

  Diamond Club (палуба 4)

  Pool Bar и Sand Bar (палуба 15): пушенето е разрешено само в Pool Bar

  Solarium Bar (палуба 16)

  Wipe Out Bar (палуба 16)

  Mast Bar (палуба 16): пушенето е разрешено

 • Басейни

  Harmony of the Seas има уникален дизайн. Тук няма един голям основен басейн, а няколко по-малки басейна на палуба 15. Около тях има и няколко малки горещи басейна.

  Harmony of the Seas няма детски басейн. Вместо това, на кораба има Splashaway Bay – площадка за игра с много водни забавления.

  Спа и фитнес

  Vitality Spa се простира на палуба 5 и палуба 6 и има 23 студиа за терапии. Зоната за сауна и парна баня се заплаща - $30 на ден. Ако закупите достъп до сауна и парна баня за целия круиз или резервирате терапия, получавате отстъпка от цената. Предлагат се различни терапии като: бамбуков масаж и анти-ейджинг, поставяне на ботокс и филъри. Към спа комплекса има и салон за красота. Ако закупите няколко терапии и услуги, получавате отстъпка от цената. Обикновено спа комплексът отваря рано сутринта и затваря в 10 вечерта.

  Фитнес центърът се намира на палуба 6, точно зад спа комплекса. Оборудван е с много кардио машини, уреди и тежести. Има зала за спининг. Предлагат се групови тренировки по йога и пилатес. Можете да се консултирате с диетолог. Предлагат се индивидуални тренировки с инструктор. Центърът е отворен от 6 сутринта до 8 вечерта.

  На палуба 5 има пътека за тичане на открито.

 • За децата

  Harmony of the Seas има много забавления за деца – клубове, площадки за игра, програми и аниматори. Корабът е в партньорство с DreamWorks.

  Деца

  Детският комплекс е Adventure Ocean. Той се простира в предната част на палуба 14. Децата са разделени в три възрастови групи: Aquanauts (от 3 до 5 години), Explorers (от 6 до 8години) и Voyagers (от 9 до 11години).

  Децата могат да посетят и Adventure Science, където с помощта на аниматори могат да провеждат научни експерименти. Могат да гледат и филми, да се занимават с приложни изкуства.

  Най-малките пътници – от 6 есеца до 3 години, могат да посещават детската градина на кораба Royal Babies and Tots. Таксата е $10 на час на дете.

  Предлага се и почасово гледане на деца с каютите за $20 на час на дете.

  Родителите могат да поръчат предварително пелени, мокри кърпички и бебешка храна.

  Тинейджъри

  Royal Caribbean раделя тинейджърите в две възрастови групи: от 12 до 14 години и от 15 до 17 години. Клубовете са: Living Room – за отдих и игра на Xbox и видео игри; и Fuel – клуб за танци и музика, отворен до 2 през нощта. И двата клуба се намират на палуба 15. За тинейджърите също се организират състезания по баскетбол и катерене по стена. 

 • Дрес код

  През деня дрес кодът е спортно-елегантен: дънки, къси гащи, бански с шалове за плаж, рокли – почти всичко. На закрито – кафенета, ресторанти, клубове, не се препоръчват бански и шорти.  През вечерите се препоръчва малко по-елегантно облекло. За жените това са: рокли или поли, панталони и блузи. За мъжете – спортни панталони с ризи или тениски с яки (в стил поло). На круиз от седем нощувки обикновено има две официални вечери. На тях се препоръчват: за жените – коктейлни или дълги официални рокли или официални костюми с панталони, а за мъжете – костюми или смокинги или официални ризи с панталони и вратовръзки.

 • Други

  Арт галерията на палуба 4.

  На палуба 5 се намират рецепцията, бюрото за екскурзии и бюро продажби (в случай че искате да направите още един круиз).

  Линията има свое приложение за резервации - Royal IQ. Можете да го свалите безплатно или да използвате таблетите на палуба 5.

  Голяма част от магазините са на палуба 5 и палуба 8 - Kate Spade New York, Bulgari или Cartier.

  На палуба 6 се намира фото галерията Focus. До нея има студио за снимки и портрети.

  На палуба 14 се намира библиотека с интернет кафе и зала за игра на карти.

  На кораба има бърз Wi-Fi интернет. Таксата за един ден започва от $19,99, но има и пакети, с които получавате отстъпка от цената.

  Harmony of the Seas няма пералня на самообслужване, но обслужващият персонал може да извърши тази услуга за вас срещу заплащане.

 • Такси

  Royal Caribbean начислява по $13,50 на човек на ден бакшиш ($16,50 за лускозните апартаменти). Те могат да се предплатят или да се начисляват всеки ден. Пътниците могат да променят или премахнат бакшишите на рецепцията. 18% бакшиш се добавя към всички покупки на напитки  и в спа комплекса.Цената на круиза включва:

пристанищни такси 

 - круиз по избрания маршрут

- настаняване в съответния тип стая

- хранене в определени ресторанти и бюфетни зони (закуска, обяд и вечеря и допълнителни хранения)

- някои напитки (вода, обикновено кафе и чай по време на хранене)

- почти всички забавления на борда (изисква се предварителна резервация)

Цените са на човек при двойна заетост. Всичики посочени в сайта цени могат да бъдат променяни без предизвестие от страна на круизните компании. 

 

Допълнително задължително се заплащат:

 

- такса за обслужване на кораба

Royal Caribbean начислява по $13,50 на човек на ден бакшиш ($16,50 за лускозните апартаменти). Те могат да се предплатят или да се начисляват всеки ден. Пътниците могат да променят или премахнат бакшишите на рецепцията. 18% бакшиш се добавя към всички покупки на напитки  и в спа комплекса.

Цената не включва:

- алкохолни, безалкохолни напитки и коктейли 

- интернет

- СПА процедури 

- брегови екскурзии

- медицински услуги на борда

- застрховка при пътуване в чужбина 

- други разходи от личен характер

 • Важно:

Посочените в сайта цени, дати и маршрути имат информативен характер, подлежат на промяна по всяко време без предизвестие от страна на круизните компании и нямат обвързващ характер нито за круизна агенция Cruise Travel BG, нито за самите круизни компании. Крайната цена на круиза се определя в отделна писмена оферта, изпратена по имейл и направена въз основа на реална временна резервация на стая, за конкретни гости, с посочени точни имена и дати на раждане. Клиентът има право да приме офертата, като извърши заплащане на депозит и получи номер на резервация от круизната компания. Офертата няма обвързващ характер и може да се отхвърли от клиента без прилагане на неустойки.Попълнете и изпратете формата, за да заявите вашия круиз