Българският круизен портал
 • Дестинация
 • Продължителност
 • От
 • До
 • Круизна компания
 • Круизен кораб
 • Начално пристанище
12 дни Нова Зеландия от Сидни
Стартови цени на круиза за дата на отплаване 02.02.2019
Външна стая с прозорец
от 1361 €
Вътрешна стая
от 1179 €
Стая с балкон
от 1738 €
Програма на пътуването
Ден Пристанище Пристига Отплава
1 Сидни (Австралия) - 17:00
2 Ден по море - -
3 Ден по море - -
4 Нумеа (Нова Каледония) 08:00 17:00
5 Мистери Айлънд (Вануату) 08:00 17:00
6 Ден по море - -
7 Ден по море - -
8 Тауранга (Нова Зеландия) 08:00 18:45
9 Окланд (Нова Зеландия) 08:00 17:00
10 Бей ъф аилъндс (Нова Зеландия) 08:00 17:00
11 Ден по море - -
12 Ден по море - -
13 Сидни (Австралия) 06:30 -
Ovation of the Seas


Royal Caribbean е втората най-голяма круизна компания в света след Carnival и в момента има пазарен дял от около 22% от круизите в световен мащаб.

Флотилията на компанията се състои от 26 кораба, разделени в 7 категории.

Quantum, Oasis и Freedom са най-новите и атрактивни класове на компанията. Корабите варират от средно големи и средно стари, до мега големи и ултра модерни. Трите най-големи кораба в света са именно на Royal Caribbean - Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony of the Seas....

 • Техническа информация

  1. Брой екипаж: 1500
  2. Година на пускане на вода: 2016 година
  3. Брой палуби: 16
  4. Тонаж: 168 666 тона
  5. Брой пътници: 4905
  6. Флаг: Бахамски острови
   
 • За кораба

  Оvation of the Seas е третият кораб от клас Quantum на Royal Caribbean. От Декември до Февруари, корабът плава в Тихия океан, по бреговете на Австралия. През останлото време е ситуиран в Азия и като цяло всичко на борда е ориентирано малко повече към азиатската публика.

 • Каюти

  Ovation of the Seas блести със трахтни каюти във всички категории. Общият брой на стаите е 2090, като 1570 са с балкони, с площ от 16 кв.м. до 18 кв.м. с тераса от около 7 кв.м. (което е 75% от всички каюти, доста повече от средното за компанията).

 • 373 са каютите от вътрешната част (15 кв.м.) на кораба иу са насочени към хората, които търсят изгодна цена на своя круиз. Те са снабдени с още една иновация от компанията, т.нар. "Виртуални балкони". Вместо стена на една от стените в стаята е изграден плазмен телевизор, който показва  какво всъщност се вижда от кораба, ако реално се намирате в каюта с балкон. Т.е. през нощта е тъмно, сътрин се вижда изгрева и прочее. Резултатът е учудващо реалистичен.

 • Останалите 147 каюти са с прозорец с морска гледка (от 17 до 28 кв.м.), без балкон.

 • Има и 28 стаи за единично настаняване.

 • Джуниът суитовете са с балкони и мога да се свързват по между си, което е идеалн избор на повечето семейства. Големината им е 26 кв.м.

 • Ресторанти и заведения

   

  Ресторанти и заведения с включена консумация

  The Grande (палуба 3): отворен е само за вечеря от 5:30 до 9.
   
  Chic (палуба 3): отворен е само за вечеря от 5:30 до 9.
   
  Silk (палуба 4): Silk предлага азиатска кухня – главно виетнамска, японска, индийска и тайландска. Отворен е само за вечеря от 5:30 до 9:30.
   
  American Icon Grill (палуба 4): отворен е за закуска от 7:30 до 9:30 (когато корабът е на пристанище) или от 8 до 10 (когато корабът е в открито море); за обяд от 12 до 1:30 (само когато корабът е в открито море); и за вечеря от 5:30 до 9:30.
   
  Solarium Bistro (палуба 14): бистрото предлага лека закуска и здравословен обяд.
   
  Cafe Promenade (палуба 4): предлага различни видове кафета, сандвичи и изделия от пекарната. Отворено е 24 часа.
   
  Sorrento's (палуба 4): тук можете да си вземете пица на парче за обяд или вечеря, както и късно през нощта. Отворено е от 11:30 сутринта до 3 през нощта.
   
  The Cafe @ Two70 (палуба 5): кафенето е винаги пълно с хора. Предлага салати, супа и сандвичи. Отваря за закуска в 7:30 и затваря в 10:30. След това отново отваря в 11:30 и работи до 7:30 вечерта.
   
  Windjammer Marketplace (палуба 14): това е бюфетната зона на кораба, с много щандове за храна: салати, пресни плодове, меса, картофи, хляб и изделия от пекарната. Отваря за закуска от 6:30 до 11, за обяд от 11:30 до 3:30 следобед и за вечеря от 6 до 9.
   
  Coastal Kitchen (палуба 14): кухнята е смесица от Средиземноморието и Калифорния. Ресторантът е запазен само за пътниците от луксозните апартаменти. Закуската се предлага от 7:30 до 9:30, обядът – от 12 до 1:30, а вечерята – от 5:30 до 9:30.
   
  SeaPlex Dog House (палуба 15): заведението е разположено  в SeaPlex и предлага всички видове хот дог. Отворено е от 11:30 сутринта до 7 вечерта.
   
  Рум сервиз: рум сервиз се предлага 24 часа. Много от артикулите в менюто са безплатни. За поръчки между 11 вечерта и 6 сутринта има такса от $4,95.

  Ресторанти и заведения без включена консумация

  Ако направите резервации в платените ресторанти преди да се качите на кораба, получавате отстъпка от цената.

  Michael's Genuine Pub (палуба 4); цени според менюто: ресторантът е в партньорство с шеф Майкъл Шварц. Отворен е само за обяд и вечеря от 11 сутринта до 1 през нощта.

  La Patisserie (палуба 4); цени според менюто: сладкарница с много сладкиши, бонбони, шоколад и кафе от Starbucks.

  Jamie's Italian by Jamie Oliver (палуба 5); $15 за обяд, $30 за вечеря: ресотрантът е в парньорство с шеф Джейми Оливър. Кухнята е италиянска. Отворен е за обяд от 12 до 1:30 и за вечеря от 6 до 9:30.

  Wonderland Imaginative Cuisine (палуба 5); $45: Wonderland предлага иновативно меню от молекулярната гастрономия. Отворен е само за вечеря от 6 до 9:30.

  Izumi Japanese Cuisine (палуба 5); цени според менюто: азиатска кухня, като основната част от ястията са от японската кухня – суши, сашими, азиатски спагети, салата с водорасли и морски дарове. Отворен е за обяд от 12 до 1:30 и за вечеря от 6 до 9.

  Chops Grille (палуба 5); $35: това е запазената марка стекхаус ресторант на Royal Caribbean. Отворен е само за вечеря от 6 до 9:30.

  Chef's Table (състои се в Chops Grille, палуба 5); $95: Chef's Table, се предлага всяка вечер от круиза, а менюто е от шест блюда, комбинирани с подходящи вина. Местата са от 12 до 16 души, така че е добре да направите предварителна резервация.

  Johnny Rockets (палуба 14); цени според менюто: още едно заведение запазена марка на Royal Caribbean. Намира се точно до басейна. Отворено е всеки ден от 11:30 сутринта до 7 вечерта.

 • Забавление

   SeaPlex  е впечатляващ закрит комплекс с голямо баскетболно игрище, което служи и за арена за блъскащи колички. Около игрището има малки зали за игри – Xbox, видео, карти и други подобни. В определени дни отваря и училището за цирково изкуство, като децата трябва да са над 6 години, за да участват.

  През нощта SeaPlex се превръща в площадка за ролкови кънки с DJ и диско осветление.

  През деня се предлагат и много класове по приложни изкуства в Two70 – правене на бижута, скрапбукинг и други.

  На палуба 16 е скайдайвинг симулаторът iFly от RipCord. Близо до него е и сърфинг сумулаторът FlowRider, както и катерачната стена.

  Едно от уникалните места на кораба е North Star – капсула от стъкло, която се издига на 100 м. над водата и предлага гледка на 360о.

 • Барове

  Boleros (палуба 4): тук се свири латино музика на живо.

  Schooner Bar (палуба 5): пиано бар, запазена марка на Royal Caribbean.

  Bionic Bar (Deck 5): тук барманите са роботи, а пътниците поръчват коктейли посредством таблети.

  Vintages Wine Bar (палуба 5)

  Sky Bar и Pool Bar (палуба 14): Sky Bar е барът край открития басейн, а Pool Bar е барът до закрития басейн.

  North Star Bar (палуба 15)

 • Басейни

  На палуба 14 има три основни басейна – външен, с подвижен покрив и само за възрастни в Solarium. Около тях има удобни шезлонги и кушетки, както и машини за сладолед. Има и четири малки горещи басейна, които винаги са пълни.

  На същата палуба 14 ще намерите и H2O Zone – аква парк, предназначен за деца.

  Спа и фитнес

  Спа комплексът Vitality Spa се намира на палуба 15. В него има 22 студиа за терапии и масажи. Към комплекса има салон са красота, в който, освен всичко друго, се предлага и акупунктура и избелване на зъби.

  За сауна и парна баня се плаща по $30 на ден, но ако закупите и терапия, получавате отстъпка.

  Quantum of the Seas предлага един от най-добре оборудваните фитнес салони по море. Много кардио машини и колелета, машини с тежести и щанги, студио за аеробика и стречинг. Груповите тренировки се заплащат.

  На палуба 15 има пътека за бягане на открито.

 • За децата

  Комплексът за деца е Adventure Ocean, който се намира на палубите 11 и 12. Той има 6 зали, предназначени за различни възрастови групи или занимания. Тук се приемат деца от 6 месеца до 11 години, като те са разделени в три възрастови групи: Aquanauts (от 3 до 5 години), Explorers (от 6 до 8 години) и Voyagers (от 9 до 11 години). Обикновено комплексът отваря в 9 сутринта и затваря в 10 вечерта. След това се трансформира в Late Night Party Zone и работи до 2 през нощта, като таксата е $7 на час на дете.

  Royal Babies & Tots Nursery е детската градина за деца от 6 месеца до 3 години, като таксата е $6 през деня и $8 – вечерта. Целият персонал е обучен да работи с малки деца. В градината има зона за игра и зона за сън. Отворена е от 9 сутринта до полунощ всеки ден.

  На борда има 6 детски колички, които могат да се ползват безплатно.

  Предлага се почасово гледане на деца в каютите за $19 на час за максимум 4 деца.

  Тинейджъри

  На палубите 14 и 15 се намират двата клуба за тинейджъри: Living Room и Fuel – тийн дискотеката.

  През ваканциите, когато децата на борда са многобройни, тинейджърите обикновено се разделят в две групи: от 12 до 14 години и от15 до 17.

 • Дрес код

  През деня се препоръчвам ежедневно облекло - къси панталони, дънки и тениски са най-често срещани по палубите и около басейните. В ресторантите, особено за вечеря не се допускат отворени обувки, както и къси панталони и плажно облекло. Ако имате официална везеря по време на Вашия круиз е хубаво да носите официален костюм за мъжете (може и без вратовръзка), а за жените вечерна рокля или друг официален тоалет.

 • Други

  На палуба 5 е библиотеката, където има книги на испански, италиянски, френски, португалски и немски.

  Малкото интернет кафе с компютри е разположено в един от ъглите на библиотеката.

  На същата палуба е дигиталната фото галерия.

  Рецепцията е на палуба 4, а една палуба по-нагоре е бюро продажби (за следващия ви круиз) и бюро за екскурзии.

  Магазини за маркови бижута, часовници, чанти, дрехи и безмитни стоки заемат по-голямата част от палубите 4 и 5.

  Арт галерията е точно до Two70.

  На борда се предлагат три пакета интернет: основен за $150 на седмица, премиум за $160 на седмица и премиум плюс за $280 на седмица.

 • Такси

  Royal Caribbean начислява по $13,50 на човек на ден бакшиш ($16,50 за лускозните апартаменти). Те могат да се предплатят или да се начисляват всеки ден. Пътниците могат да променят или премахнат бакшишите на рецепцията. 18% бакшиш се добавя към всички покупки на напитки и в спа комплекса. Цената на круиза включва:

пристанищни такси 

 - круиз по избрания маршрут

- настаняване в съответния тип стая

- хранене в определени ресторанти и бюфетни зони (закуска, обяд и вечеря и допълнителни хранения)

- някои напитки (вода, обикновено кафе и чай по време на хранене)

- почти всички забавления на борда (изисква се предварителна резервация)

Цените са на човек при двойна заетост. Всичики посочени в сайта цени могат да бъдат променяни без предизвестие от страна на круизните компании. 

 

Допълнително задължително се заплащат:

 

- такса за обслужване на кораба

Royal Caribbean начислява по $13,50 на човек на ден бакшиш ($16,50 за лускозните апартаменти). Те могат да се предплатят или да се начисляват всеки ден. Пътниците могат да променят или премахнат бакшишите на рецепцията. 18% бакшиш се добавя към всички покупки на напитки  и в спа комплекса.

Цената не включва:

- алкохолни, безалкохолни напитки и коктейли 

- интернет

- СПА процедури 

- брегови екскурзии

- медицински услуги на борда

- застрховка при пътуване в чужбина 

- други разходи от личен характер

 • Важно:

Посочените в сайта цени, дати и маршрути имат информативен характер, подлежат на промяна по всяко време без предизвестие от страна на круизните компании и нямат обвързващ характер нито за круизна агенция Cruise Travel BG, нито за самите круизни компании. Крайната цена на круиза се определя в отделна писмена оферта, изпратена по имейл и направена въз основа на реална временна резервация на стая, за конкретни гости, с посочени точни имена и дати на раждане. Клиентът има право да приме офертата, като извърши заплащане на депозит и получи номер на резервация от круизната компания. Офертата няма обвързващ характер и може да се отхвърли от клиента без прилагане на неустойки.Попълнете и изпратете формата, за да заявите вашия круиз