Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище
 
Стъпка по стъпка

Водени от факта, че круизните пътешествия тепърва набират скорост в България осъзнваме, че за по-голямата част от нашите посетители материята е непозната и процесът по резервация е неясен. Тук ще се опитаме да Ви обясним максимално точно етапите, през които обикновено се минава при резервиране на даден круиз.

 
1

Желанието

Щом сте тук Вие вече сте го преминали - това е желанието за откриване на нови хоризонти, за разлеждане на света по един нов и неповторим начин - така, както може да го изживеете само на борда на модерен круизен кораб.

 

 
 

Кога можете да пътувате

Tук трябва да решите кога желаете да пътувате и колко време може да отделите. Имайте предвид, че круизите са целогодишни, но от голямо значение за цената, която ще платите е сезонът, в който желаете да посетите дадена дестинация. Така например Средиземноморските круизи са по-изгодни в началото и края на активния туристически сезон в Европа, който е от началото на Май до края на Август, т.е. за да направите добра сделка, изберете дати в средата на Април или през Септември. Ако пък сте се насочили към Карибите, изберете дати от Декември до началото на Април. 

 
3

Изборът на круизна ​комппания.

Това е един от най-важните етапи в целия процес. Днес круизната индустрия е в своя апогей и изборът на подходящата за Вас круизна компания е доста комлексен.

Основно компаниите се делят на няколко вида, според цената: бюджетни, премиум, луксозни и ултра-луксозни. Ценовият диапазон за круиз също е огромен: има 3 дневен круиз до Гръцките острови, който би Ви струвал 300 евро, има и 180 дневен околосветски с цени, започващи от 36 хил. евро. Нашите консултанти са минали обучение в почти всички компании, с които работим, за да могат да Ви предложат най-подходящия за Вас круиз, според Вашите лични нужди и предпочитания.

 
 
4

Същинската резерва​ция.

След като сме Ви изпратили конкретна оферта, в която подробно сме описали всичко, касаещо Вашето пътуване (дати на отплаване, пристанища по маршрута, цени и такси, тип на стая, условия на резервиране и други) и Вие сте я одобрили, пристъпваме към същинската резервация на Вашето круизно пътешествие. Тук ще са ни небходими Вашите паспортни данни за подготовка на документите.

 
 
5

Заплащане на депозит.

За да потвърдят резерация, всички круизни компании изискват заплащане на депозит непосредсвено след изпращане на заявка за резервация. Обикновено това трябва да стане или в деня на резервиране, или до 24 часа след това. Тук много зависи колко време остава до началото на Вашия круиз. Колкото по-рано запазим Вашето пътуване, толкова по-малък ще е депозитът, който компанията ще изиска.

 
 
6

Създаване на резервация

След като заплатим депозита, от круизната компания генерират автоматично номер на Вашата резервация. Съветваме Ви, след това да си създадете профил в сайта на  круизния оператор, с който ще пътувате и да въведете Вашия номер на резервация. По този начин ще можете да следите в реално време всичко, което касае пътуването Ви. От платени трансфери от и до летище, например, до запазване на брегови екскурзии, вечери в платените ресторанти на борда и архив на плащанията. Всичко се управлява от потребителския Ви профил, чрез този уникален букинг номер.

 
 
7

Окончателно плащане и получаване на документи

Обикновено окончателното плащане трябва да стане до 30-40 дни преди отплаване, но ние ще сме включили тази инфорамция във Вашата оферта, така че ще сте наясно предварително. След финалното плащане ние ще Ви изпратим всички необходими документи, с които ще се качите на борда. Все повече компании започнаха да изпращат документите в електронен вид, така че може да пристигнат директно на Вашия имейл. Други все още ги изпращат на хартиен носител към нас и ние ги препращаме на Вашия адрес с куриер.

 
 
8

Следпродажбен процес

Наи-същественият етап за нас като професионалисти - да чуем Вашата удовлетвореност. Няколко дни след завръщането Ви на родна земя наш служител ще се свърже с Вас, за да чуе как сте изкарали Вашата почивка. Какво Ви е харесало най-много и до колко сте доволни от предоставените от нас услуги. Ние вярваме, че следпродажбеният процес е дори по-важен от самата продажба и за нас е изключително важно да чуем Вашето мнение и препоръки.

 
 
 

И последно, но не и по важност - ние ще Ви съдействаме за закупуването на самолетни билети, хотелско настаняване (ако е необходимо), трансфери от и до пристанището на круизния терминал, както и с всички дейности и услуги, съпътстващи цялото Ви пътуване.