Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище


Разположена между Тихия и Индийския океан, Австралия е изключително разнообразна във всичко - от климата, през дивия свят, до планините и пустините. Естествено тук акцентът е по-скоро на типичния градски съвременен живот в Сидни и Мелбърн, както и Големия бариерен рифт.

Не по-малко атрактивна, разбира се е и известната с участието си в култовия филм Властелинът на пръстените Нова Зеландия. Приказни гледки, страхотно крайбрежие и чудесно вино са силните козове, които превърнаха Нова Зеландия в хит сред туристите в последните години.

ПОДХОДЯЩО ЛИ Е ЗА МЕН?

Австралия често е номинирана за най-добрия круизен маршрут в света и това със сигурност не е случайно. Безкрайното лято и страхотните плажове, Големият бариерен рифт, прекрасните коали  - всичко това акумулира изключително висок туристически интерес към Австралия.

Със сигурност този маршрут е подходящ за всички. Тези, които предпочитат по-активния и кутутрен туризъм могат да се насладят на известното пристанище в Сидни и световните забележителности като Харбър Брудж и Операта. Други, пък, могат да релаксират с коктейл в ръка на някой от стотиците приказни плажове по крайбрежието на Австралия. Ваканция за малки и големи - тук всички със сигурност ще имат една незабравима почивка.

КОГА ДА ПЪТУВАМ?

Австралия е целогодишна круизна дестинация. Силния сезон започва от Октомври до Април и тогава австралийците са най-активни в своите почивки. Това поражда и огромен избор от маршрути и дестинации с различна продължителност, от много круизни компании с много добри цени.

Официално зимата е от Юни до Август и в южните щати става по-студено, но няма да Ви се наложи да ностие зимни обувки и дебели дрехи. Лятото започва от Декември и продължава до Февруари, като температурите могат да станат много високи. Ако планувате да посетите Австралия за Нова година (нещо, което горещо :) Ви препоръчваме), си пригответе слънцезащитни продукти и се хидратирайте редовно. Градусите често надскачат 30 и в комбинация с влажния въздух определено трабва да се вземат под внимание.

Официално Австралийския сезон на циклоните е от 1 Ноември до 30 Април, с пик между Март и Април. Това, обаче не създава големи пречки на круизния сезон и плановите посещения на страната.

Лятото е и сезонът на отпуските в Австралия, така че очаквайте повече семейства с деца и струпване на големи групи хора, особено около по-известните атракции и плажове.

КОИ КРУИЗНИ КОМПАНИИ ИЗЪРШВАТ ПЛАВАНИЯ ТУК?

Абсолютно всички круизни компании посещават Австарлия и Нова Зеландия по някое време от годината. Някои дори използват Сидни като свое основно пристанище.

Carnival, Seabourn и Holland America имат по поне 4 кораба по едно и също време в Австралия и Нова Зеландия в летния сезон.

Royal Caribbean и Celebrity също са от големите "играчи" на круизния пазар в региона. Началните им притсанища обикновено са Сидни или Брисбън.

Луксозните и ултра луксозните круизни компании също имат плавания тук, като основно те са през Декември и Януари. Маршрутите им обикновено са или кратки сезонни, или са част от големи обиколки на Тихия океан.

КОИ СА ПО-ИНТЕРЕСНИТЕ МЕСТА ПО МАРШРУТА?

Повечето круизи от Австралия се насочват и към Нова Каледония, Фиджи и Нова Зеландия. По-дългите маршрити включват и посещения на Френската полинезия и Хаваи.

Големият бариерен риф е сред най-интересните неща, които можете да видите по маршрута. Той е най-голямата в света система от коралови рифове и острови, съставена от над 2 900 отделни рифа и 900 острова, разположени в Коралово море край североизточния бряг на Австралия в ивица с дължина 2 300 km и площ около 344 400 km². Може да се види с просто око от Космоса и е най-голямата отделна структура на Земята, създадена от живи организми. Само по себе си това наиситина унукално място е достатъчна причина за набелязване на Австралия като цел на Вашето пътуване.

Друга дестинация по маршрута са Тасмания, Виктория и Южна Астралия.

Нова Зеландия е често комбинирана с круиз от Австралия, но ако искате да я разгледате в детйли се насочете към круиз, койтo обикаля само по нейното крайбрежие. В протовен случай рискувате да изпуснете голяма част от интересните градове.

Важно: След влизането на България в Европейския съюз страната попадна в списъка, покриващ изискванията за електронна туристическа виза или т.нар. eVisitor. За този тип виза се кандидатства онлайн и напълно безплатно на този адрес: https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-


Документът е изцяло електронен, тоест не трябва да принтирате нищо. Той ви позволява да посетите Австралия с туристически или бизнес цели за не повече от три месеца наведнъж, като влаидността на визата е 12 месеца.

Промоционални круизи в Австралия и Нова Зеландия
9 дни Нова Каледония от Сидни
от € 0
0 лв.
12 дни Нова Зеландия от Сидни
от € 1290
2528 лв.