Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище


Огромния континент покрива хиляди километри и се простира от екваториалните тропици до Субанатарктика. Дестинацията е екзотична. 14 държави и територии формират богатото културно и историческо разнообразие на Южна Америка. Някои още носят духа на управляващите ги империи - Испанска и Португалска, други пък, като някои Индиански племена, продължават да съществуват откъснати от цивилизацията. Нещо, което ще Ви направи впечатление веднага щом пристигнете с круиз в Южна Америка е, че няма да устетите претъпканост.

Южна Америка е прекалено голяма, за да може да се обиколи в един круиз. Като цяло има два основни круизни маршрута тук - единия е от Буенос Айрес до Валпараисо и включва много фиорди, дивата красота на Патагония и Нос Хорн в най-южната част на континента.

Другия маршрут е круиз по река Амазонка. Предимиството на такъв круиз, спрямо същия маршрут по суша е в това, че в Южна Америка няма добре развита инфраструктура. Корабите достигат там, където няма дори хотели - до най-закътаните кътчета на Амазонските водни канали.

Независимо кой маршрут изберете и коя круизна компания ще използвате, имайте предвид, че Южна Маерика е "по-твърдо" круизно пътешествие. Тук удобните обувки определено имат предимство пред костюма и вратовръзката. Но това не е и същността на самото круизно пътуване в този регион. От клатещото се кану до наблюдаването на пингвини, със сигурност ще имате натрупани преживявания, които да отнесете вкъщи.

ПОДХОДЯЩО ЛИ Е ЗА МЕН?

Определено тук най-добре ще се чувстват хората, които си падат по екзотичните дестинации, готови са да се поизцапат по отъпканите (и не дотам) пътеки на Аамазонските джунгли, да разгледат необятната Патагония и да се полюбуват на костаки и други представители на дивия свят.

Казват, че круизът в Южна Америка не е преживяване, а приключение.

Южна Америка не е място, където трябва сами да организирате Вашите брегови екскурзии. Доверете се на тези, предоставени от круизната компания.

Един съвет от нас: бъдете изключително внимателни за личните си вещи, особено ако посещавате Рио де Женейро. Оставете всички ценности и бижута в кораба. Престъпността е нещо, с което местните власти в Бразилия все още не могат да се справят.

КОГА ДА ПЪТУВАМ?

Тъй като Южна Америка се намира в южното полукалбо, сезоните са обратно на нашите. Това налага силния сезон да започне от началото на Ноември до края на Май. Все пак се подгответе за големи климатични аномалии. Времето се променя буквално за часове. Колкото по-на юг се движите, отдалечавайки се от екватора, толкова по-малко лято ще усетите. През Декември, когато е стартът на лятото в Южна Америка, планините в Ушуая са все още покрити със сняг.

КОИ КРУИЗНИ КОМПАНИИ ИЗЪРШВАТ ПЛАВАНИЯ ТУК?

Почти всички големи круизни компании имат круизи в Южна Америка. Както казахме, територията е изключително обширна и е невъзможно да се обиколи в един круиз, за това помислете коя част от континента Ви се посещава повече и дали желаете да влезете навътре по Амазонка.

КОИ СА ПО-ИНТЕРЕСНИТЕ МЕСТА ПО МАРШРУТА?

При класически Южноамерикански круиз с времетраене 14 дни се тръгва от Буенос Аирес и се пристига във Валпараисо. Най-южната част на Южна Америка се намира само на 1600 км от Антарктика и е известна с името Нос Хорн, често срещан в романите за мореплаватели и друга художествена литература.

Друга дестинация по маршрута, която трябва да отбележим (освен точката на тръгване/пристигане Буенос Айрес) са Чилийските фироди, които по нищо не отстъпват на тези в Аляска. Освен тях ще можете да се насладите и на Патагония - огромна територия от пустини и планини, простиращи се от Аржентина до Чили.

Някои круизи включват и посещение на Антарктика, ако не директно, то с еднодневна екскурзия до там със самолет от Пунта Аренас в Чили. Непременно го майте предвид.

Промоционални круизи в Южна Америка
14 дни Коледно-новогодишен круиз в Южна Америка
от € 3209
6290 лв.
16 дни Южна Америка от Валпараисо
от € 1960
3842 лв.