Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище


Азия е същинска нирвана за активния турист с всичко, което предлага - изобилие от природни чудеса и забележителности. От Тайланд и Камбоджа, до мегаполисите Хонг-Конг и Сингапур. Местните са изключително добронамерени и великодушни, горди с тяхната богата култура и хилядолетна история, традиции и световно известна кухня. Всичко това е гаранция за уникално изживяване и незабравими емоции.

В някои страни от Азия като Виетнам и Комбоджа, например, круизния туризъм е сравнително ново явление, което тепърва ще набира скорост. Но туризмът като цяло е изключително важен отрасъл за икономиката на цяла Азия и управляващите харчат голям ресурс за неговото развитие.

Смесицата между старо и ново е чарът на този маршрут.

ПОДХОДЯЩО ЛИ Е ЗА МЕН?

Определено тук най-добре ще се чувстват хората, които си падат по екзотичните дестинации и обичат приключенията, не се страхуват да се поизцапат и не държат особено на лукса.

КОГА ДА ПЪТУВАМ?

Подбирането на подходящо време за посещение на Азия е доста комплексен въпрос, тъй като метеорологичните условия са много променливи. Виетнам, например, има повече от 2500 км. крайбрежна ивица, времето на която се мени в големи граници от север на юг. По крайбрежните портове Ви съветваме да имате дълги дрехи под ръка.

За градовете, които са по-близо до екватора времето е почти винаги топло, влажно с редки валежи.

Круизните компании избират да правят круизи извън горещото време. В Югоизточна Азия, например, круизите са основно от Ноември до Март. Очаквайте доста големи тълпи от хора и опашки, особено по туристическите обекти. Празниците Тет (Виетнамската нова година), например, която е в края на Януари и началото на Февруари привлича повече туристи и образува инетнзивен трафик в региона.

КОИ КРУИЗНИ КОМПАНИИ ИЗЪРШВАТ ПЛАВАНИЯ ТУК?

Круизите в Азия набират все по-голяма скорост и почти всички компании имат плавания тук. Голяма част от пристанищата в Азия са също така част от маршрута на Околосветските пътешествия на круизните компании.

В Азия много добре се развива и речният круизен туризъм. Основните компании, които плават в реките в Азия са Viking и Uniworld. Ние, разбира се можем да Ви предложим и техните круизи, така че при интерес от речен круиз се обърнете към нас.

Луксозните компании като Azamara и Crystal пък посещават и Индонезийските пристанища.

КОИ СА ПО-ИНТЕРЕСНИТЕ МЕСТА ПО МАРШРУТА?

Виетнам, Камбоджа, Тайланд, Малайзия, Китай, Япония - всички те имат представители в круизите в Азия. При едноседмичен круиз очаквайте да започнете в Сингапур, да минете през Тайланд и Виетнам, преди да се върнете обратно в Сингапур.

При круизи в източна Азия очаквайте да започнете в Токио със спирки в Кобе, Нагасаки,Тайпе, Шанхай и Пекин.

Един интересен начин да разгледате в детайли Азия е с речен круиз. За повече информация се обърнете към нас чрез формата за запитване.

Промоционални круизи в Азия
14 дни Югоизточна Азия от Хонг Конг
от € 0
0 лв.