Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище


Аляска е интригуваща, с изключително културно разнообразие. С хиляди километри крайбрежна линия, няма как Аляска да не бъде интересна на круизните компании. Всяко от пристанищата предлага различна гледна точка на живота в най-северните части на САЩ. Кетчикан е традиционния дом на Аляска, Скагуей е известен със златната треска, Петерсбург отразява норвежкото влияние, а Ситка е символ на руско-американската връзка.

ПОДХОДЯЩО ЛИ Е ЗА МЕН?

Посетителите на Аляска обикновено се интересуват от историята и влиянието на 49-ия щат на САЩ. Освен тях тук би било много интересно за хора, обичащи дивия свят и необятните гледки, прекрасните планини и глетчери. Китове, орли, севрни елени и още дузина диви животни могат да бъдат видени от Вашия кораб или в някое от приснатищата на Аляска.

КОГА ДА ПЪТУВАМ?

Най-доброто време за посещение е от края на Април до началото на Септември. Един от най-големите недостатъци на Аляска е времето. Много от екскурзиите с хеликоптер или ниско летящи самолети се отменят поради лоши метеорологични условия. Като цяло периода Юни-Август е най-благосклонен към туристите (очаквайте обаче повече дъждовни дни), но в Аляска нищо свързано с времето не може да бъде приемано за даденост.

Ако искате да получите по-добра цена, запазете своя круиз през Май или Септември, но имайте предвид, че някои от пътищата към националните пракове на Аляска се затварят през Септември. Тогава имате най-голям шанс да хванете "Северното сияние", както и големи намаления в магазинте за сувенири.

КОИ КРУИЗНИ КОМПАНИИ ИЗЪРШВАТ ПЛАВАНИЯ ТУК?

Най-много плавания в Аляска правят Princess и Holland America, но почти няма круизна линия, която да не предлага и маршрут тук.

Луксозните компании също пускат кораби тук, ориентирани към природолюбителите и хората, харесващи дивия свят.

Правят се и круизи, ивестни още като експедиции, които имат по-научен характер и са насочени към по-тесен кръг от туристи.

КОИ СА ПО-ИНТЕРЕСНИТЕ МЕСТА ПО МАРШРУТА?

Вътрешния проход е едно от най-интересните места в цяла Аляска - дом на много диви животни. Основни притсанища са Скагуей, Ситка и Кетчикан. Голяма част от круизите тръгват за Аляска от Сиатъл и правят задължително спирка на някое канадско пристанище.

Заливът на Аляска е един от типичните седем дневни круизи между Ванкувър/Сиатъл и Сюард/Уитър. Круизите тук достигат по-северния Анкоридж - най-големият град в щата.

До Аляска се организират също и редица специално организирани круизи-експедиции, за които споменахме по-горе. За повече информация относно такъв тип пътуване се обърнете към нас, чрез формата за запитване.

Промоционални круизи в Аляска
7 дни пътуване по глетчерите от Ванкувър
от € 800
1568 лв.
7 дни Аляска и Глетчери от Сиуърд
от € 0
0 лв.