Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище


Карибският регион е географска област, която обхваща Карибско море, Антилските острови и съседните брегове на Централна и Южна Америка. Регионът на Карибите се състои от три островни групи:

Бахамски острови, Големи Антили и Малки Антили

Островите започват от Флорида (САЩ) и свършват край Венецуела. Климатът в региона е горещ и влажен тропичен.

Абсолютно всички круизни компании извършват плавания в Карибския регион. Той е и най-посещавания круизен маршрут в света.

ПОДХОДЯЩО ЛИ Е ЗА МЕН?

Едва ли ще се намери човек, на който да не му хареса на Карибите. Естествено някой хора предпочитат културния пред почивния туризъм, но дори и те биха оценели подобаващо кристалните води, чисти плажове и безкрайните възможности за отмора в този тропически рай.

Най-щастливи биха били хората, които обичат водните спортове, гмуркане, каране на сърф. Тук наистина възможностите са безкрайни.

Ако пък предпочитате спокойствието - плажовете са изключително много на брой, чисти, добре поддържани, а слънчевите лъчи почти безкрайни през целия ден.

КОГА ДА ПЪТУВАМ?

Силния сезон в източни Кариби обикновено започва от Декември и продължава до Април, така че е идеалният маршрут ако искате да избягате от зимата в България. Някои круизни компании правят круизи и през лятото, но тогава очаквайте само семейства с деца.

Един съвет от нас: В края на лятото и началото на есента, когато децата тръгват на училище, круизните компании правят най-големи промоции за Карибския регион. Ако търсите изгодна цена, това е Вашият период.

И накрая, но определено не на последно място: имайте предвид, че сезонът на ураганите официално е от 1 Юни до 30 Ноември. Ако ще пътувате тогава, имайте едно наум, че във всеки един момент маршрутът може да се измени, а в много редки случаи дори да се отмени изцяло.

КОИ КРУИЗНИ КОМПАНИИ ИЗЪРШВАТ ПЛАВАНИЯ ТУК?

Всички големи круизни компании посещават Карибите.

Princess, Crystal, Royal Caribbean, Azamara, Celebrity, са само част от компаниите, които извърват регулярни плавания тук.

Дори европейските Costa и MSC изпращат кораби тук, за да привлекат повече чуждестранни туристи.

Луксозните линии често избягват натоварените пристанища като Сейнт Томас, например, особено в разгара на сезона. Вместо това се насочват към по-южните части на карибите, като Сейнт Барт или Доминикана.

КОИ СА ПО-ИНТЕРЕСНИТЕ МЕСТА ПО МАРШРУТА?

Като цяло круизите тук са със стандартни маршрути и пристанища, които се посещават. Основно при класически едноседмичен круиз в източни кариби се посещават Сейнт Томас, Сейнт Мартен, Сан Хуан, като пследния се използва и като начална точка.

Повечето круизи в Карибите тръгват от Флорида в САЩ (Маями, Форт Лодърдейл и Порт Карнивал), но има и такива, които тръгват от Източното Крайбрежие (Балтимор, Ню Йорк, Чарлстън). Ако изберте да тръгнете от тук, имайте предвид, че ще се наложи да пътувате по-дълго с повече дни по море.

Особено добре се развива в последно време пристанището на Ню Йорк, когато говорим за круизи в Карибския регион (по-специално в неговата източна част) и то не само през лятото, но също така и през зимния сезон. Royal Caribbean, Celebrity и NCL са компаниите, които най-често търгват за по-дългите си круизи в Карибите именно оттук.

Има, разбира се, и много круизи, които посещават Западни Кариби. Основно тръгват от югоизточното крайбрежие на САЩ (Флорида, Тексас и Луизиана). Посещаваните пристанища са най-често Косумел в Мексико, Насау в Бахамите, Ямайка и Гранд Кайман.
 

Промоционални круизи в Карибски регион
7 дни Източни Кариби от Маями
от € 0
0 лв.