Българският круизен портал
  • Дестинация
  • Продължителност
  • От
  • До
  • Круизна компания
  • Круизен кораб
  • Начално пристанище


Основно круизите в северната част на Европа са в Балтийско море и включват столиците по неговото крайбрежие. Друг маршрут са Норвежките фиорди и Британските острови.

Макар и все още да не достигат по популярност Средиземноморските круизи, круизите в Балтийско море имат своя собствен чар. Регионът е смесица от култури, валути, езици, традиции и не на последно място - древна история. Круизът е най-добрият начин да опознаете тези народи и техните нрави и обичаи. За седем до дест дни можете да обиколите целия Балтийски регион - нещо, което е напълно невъзможно с какъвато и да е друг начин на придвижване.

ПОДХОДЯЩО ЛИ Е ЗА МЕН?

Дестинацията е подходяща за хора, които обичат изкуство и история. Особено интересно ще бъде на хората, ценящи богатото културно-историческо наследство на стара Европа.

КОГА ДА ПЪТУВАМ?

Най-доброто време от годината за посещение на Северна Европа е от Май до Септември, като Юли и Август са пикът на сезона.

Съветът ни е да изберете месец Юни. Тогава цените на круизите са все още ниски, тълпите по-малко, а температурите - приятни. Юни също така е и най-доброто време за посещение на характерните за тази част от света т.нар. "бели нощи" - периодът, когато нощта е изключително светла.

Дори и да изберете да пътувате през Август не очаквайте високи температури като в България по това време на годината. Средната температура тогава е около 25° С.

КОИ КРУИЗНИ КОМПАНИИ ИЗЪРШВАТ ПЛАВАНИЯ ТУК?

Всички големи круизни компании посещават Северна Европа. Преди време круизните компании изпращаха тук по-старите и малки кораби, но тази тенденция отдавна отмина и сега все повече нови и големи кораби правят круизи в този регион. Това е така и защото интересът към този маршрут нарастна драстично в последните години.

Princess, Crystal, Royal Caribbean, Azamara, Celebrity, Costa, MSC са само част от компаниите, които извърват регулярни плавания тук.

Ако искате, обаче, да усетите в детайли бита и културата на Скандинавските страни, изберете някоя от луксозните компании. Те предлагат по-дълъг престой и повече дни в най-интересните точки по маршрута. Например Azamara и Crystal правят 3 дни престой с две нощувки, вместо типичния двудневен престой с една нощувка в безспорно най-вълнуващия град по този маршрут - Санкт Петербург.

КОИ СА ПО-ИНТЕРЕСНИТЕ ГРАДОВЕ ПО МАРШРУТА?

Определено "северната Венеция", както го наричат е перлата на Балтийско море. Санкт Петербург е абсолютно задалжителна спирка за всички круизи в Балтийско море. Толкова много неща има за разглеждане тук, че дори няма да започваме да ги изброяваме. За повече информация посетете страницата за Санкт Петербург в нашата секция "Пристанища".

Норвежките фиорди също заслужават внимание. Те са изключително красиви, особено през лятото. Много компании правят круизи до тях с тръгване от Дания, Швеция и Норвегия. Гледките, които се разкриват минвайаки с кораб по тези места са наистина приказни - зелени планини, заснежени върхове и кристална вода.

Основни пристанища са Копенхаген, Стокхолм, Саутхамптън, Амстердам, Кьолн и Варнемюнде. Последното осигурява лесен достъп до немската столица - Берлин.

Бритнаските острови също набират популярност в последно време. Ирландия и Шотландия също имат какво да предложат на своите посетители.

Промоционални круизи в Северна Европа
7 дни Скандинавия от Саутхамптън
от € 1205
2362 лв.